Aquablue 17: De Nacht van de Genade

Tekenaar(s)
Reno
Scenarist(en)
Régis Hautière
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Blauw bloed

Een luisterrijk diner dat bedoeld lijkt om alle partijen nader tot elkaar te brengen, ontaardt al snel in een nacht van de lange messen en zet de tegenstellingen tussen de verschillende partijen weer serieus op scherp. Zo hebben we niet alleen de originele protagonist Nao, maar ook zijn zoon Ylo die een steeds grotere rol toebedeeld krijgt. Aan de andere kant van het spectrum krijgen we de grijpgrage Gezellen van het Lam die duidelijk de Mammon dienen en inzetten op een verdere kolonisatie van het bucolische Aquablue.

Dat zowel scenarist Régis Hautière als tekenaar Reno te kennen gaven dat ze na dit zeventiende deel wilden stoppen met Aquablue, kon je al lezen in dit artikel.Met deze De Nacht van de Genade laten ze voor oorspronkelijk bedenker en oude nieuwe scenarist Thierry Cailleteau niettemin een visitekaartje achter waarvoor de frase "going out with a bang" lijkt te zijn uitgevonden. Niet alleen weten de auteurs de verschillende verhaallijnen naar een bevredigend seizoenseinde te leiden, ze maken er een verstripte actiefilm van waar Tom Cruise, The Rock en Jason Statham een gezamenlijke punt aan kunnen zuigen. Daarnaast was dit voor ons ook de eerste keer dat we ons niet stoorden aan de computertekeningen van Reno (Renaud Scheidt). Zou dit dan binnen afzienbare tijd toch de grafische norm worden?

Vanaf het volgende deel zijn het dus Cailleteau en nieuwe tekenaar Stéphane Louis die de auspiciën zullen waarnemen. Benieuwd of we terug een ruk richting ecologie gaan krijgen. Dit oorspronkelijk aspect van de reeks was de laatste albums immers wat ondergesneeuwd geraakt ten faveure van de hardere actie. Iets om vol verwachting naar uit te kijken dus!

MARIO STABEL

Reeks
Aquablue
Deel
17
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
laatste deel van de cyclus
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95