Aquablue 17: De Nacht van de Genade

Tekenaar(s)
Reno
Scenarist(en)
Régis Hautière
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

De Franse stripmaker Stéphane Louis maakte in februari bekend dat hij de nieuwe tekenaar wordt van de ecologische sf-reeks Aquablue vanaf deel 18. Deel 17 moest nog vertaald worden door Daedalus. Dat was het laatste album van het duo Reno en Régis Hautière, want ook deze laatste ruimt baan voor een andere scenarist. En dat is Thierry Cailleteau, de oorspronkelijke schrijver en bedenker van de stripreeks die al sinds 1988 loopt. De eerste vertalingen verschenen bij Blitz. Vanaf 2003 gaf Daedalus de complete reeks opnieuw uit met nieuwe covers om aan te sluiten met verdere vertalingen van de reeks.

Cailleteau schreef de eerste vier Aquablue-albums voor tekenaar Olivier Vatine, die werd opgevolgd door Ciro Tota. Deze laatste tekende de daaropvolgende albums tot deel 9. Siro nam het over voor deel 10 en 11, nog steeds op scenario van Cailleteau, ook bekend van Wayne Shelton. Vanaf deel 12 verzorgde het duo Reno en Hautière de reeks. Reno heeft het te druk met andere projecten en eind 2021 werd Louis gevraagd om Aquablue over te nemen. Daar begint hij pas over elf maanden aan, na het afwerken van de delen 19 en 20 van Carmen McCallum, een andere reeks die hij had overgenomen. 

Tot slot hebben we nog de korte inhoud van Aquablue deel 17: "Op Aquablue organiseert Landon een banket voor inboorlingen en kolonisten om de vrede te vieren en de toekomst in een goede verstandhouding voor te bereiden. Nao, die nog steeds wordt bewaakt door zijn mysterieuze cipier, woont het evenement bij via een scherm. Al snel verandert het feest in een nachtmerrie. Een diplomatieke oplossing is veraf, maar: ‘Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog’."

Reeks
Aquablue
Deel
17
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
laatste deel van de cyclus
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95