Vervolg De “U"-straal na 80 jaar in 2023

18 september 2022 Vooruitblikken

Het vervolg op Edgar P. Jacobs' De "U"-straal verschijnt in maart 2023, niet minder dan tachtig jaar nadat het verhaal voor het eerst in het weekblad Bravo te lezen was. Jacobs inspireerde zich voor zijn sf-verhaal op de Amerikaanse reeks Flash Gordon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest Jacobs eventjes invallen om de publicatie van een Flash Gordon-verhaal te vervolgen omdat de aanvoer vanuit Amerika door de nazibezetter was onderbroken. De "U"-straal betekende tegelijk een grote stap voorwaarts om zijn grote reeks Blake en Mortimer te ontwikkelen.

Het vervolg is getekend door Christian Cailleaux en Étienne Schréder op scenario van Jean Van Hamme, die allen ervaring hebben als auteurs voor diverse Blake en Mortimer-verhalen. Uitgever Yves Schlirf presenteerde deze door Bruno Tatti vintage ingekleurde previewpagina. Het moge duidelijk zijn dat er helemaal in de lijn van Jacobs anno 1943 wordt gewerkt. het nieuwe album heeft de Franse titel La Flèche Ardente (De Vurige Pijl).

Lees ook: Étienne Schréder, Christian Cailleaux en Jean Van Hamme maken vervolg op Jacobs' allereerste strip De “U"-straal

Lees ook: Eerste beelden vervolg De “U-"straal