Uitgeverij L in oktober en november 2022

16 september 2022 Vooruitblikken

Van Uitgeverij L kunnen we hieronder de te verwachten albums in oktober en november voorstellen. Je vindt deze ook terug in de rubriek Te verschijnen.

Dating for Geeks 13 (oktober)

"Dating. Als single who’s ready to mingle moet je wel. Maar wat als er een wereldwijde ramp gebeurt, en je ideale man zijn mancave niet meer uitdurft? Of als de vrouw van je dromen niet dichter dan anderhalve meter bij je mag komen?

Dating for Geeks is een strip voor iedereen die op zoek is naar iemand om samen een ondergrondse bunker mee te bouwen, iedereen die al iemand gevonden heeft om de wastelands mee af te speuren naar voedsel en videogames en iedereen voor wie de apocalyps een eitje is, omdat ze'“in quarantaine thuiszitten' eigenlijk al jaren deden."

Ekhö - De Spiegelwereld 11 (oktober)

In de prettige fantasyreeks Ekhö - De Spiegelwereld wisselen Alessandro Barbucci en Christophe Arleston per verhaal van decor, telkens een fantasyversie van een bekende stad of streek. In deel 11 kiest het duo voor Mexico met de titel Hot Tabaaasco!

"Fourmille Gratule en Yuri Podrov zijn in Ekhö terechtgekomen en moeten daar hun plek vinden. Ondertussen wordt Fourmille regelmatig in bezit genomen door de persoonlijkheid van een recent overleden persoon. En dit keer lijdt de dode aan geheugenverlies! Dankzij de preshaunen brengen de aanwijzingen ze naar Mexico waar ze op een complot stuiten dat als doel heeft de herinneringen van complete bevolkingen te wissen.

Een grappig en uniek fantasieverhaal dat draait om het beleid van een groot farmaceutisch concern."

Elsje: Superscout (oktober)

Thematische special met scoutsgrappen.

"Elsje is eigenwijs en pittig en gaat ervoor bij de Scouting! Samen met scout Gait-Jan kan ze elke uitdaging aan. Of het nu survival in het bos is, of ze knollen eet of fastfood... Van plastic soup, een bezoek van beschermvrouwe Máxima, tot een jamboree van het heelal. Dit stripalbum is een must-have voor elke scout... En de ultieme uitdaging!"

January Jones 12 (oktober)

Terwijl Eric Heuvel met scenarist Willem Ritstier aan het tweede avontuur van de nieuwe reeks Jeff Rylander (te lezen in MaXiX en in album bij Uitgeverij Personalia) toe is, verzorgt Heuvel nog steeds in zijn eentje de reeks January Jones.

"Eindelijk is het nieuwe testvliegtuig van DeHavilland-vliegtuigfabrieken voor Miss Jones en haar mecanicien Rik ter beschikking gekomen. Met hun nieuwe DH88 Comet doet de Amerikaanse aviatrice eerst Amsterdam aan, waar Rik nog een bezoekje brengt aan de bankkluis waar belangrijke papieren worden bewaard die mee zullen bepalen wat het volgende reisdoel zal zijn. Onze beide luchtreizigers zullen het doel waarvoor hen de nieuwe Comet ter beschikking werd gesteld, namelijk het uitvoerig testen van nieuwe technieken in de luchtvaart, combineren met het ontdekken wat er in Nederlands-Indië op Rik ligt te wachten. Daarvoor vertrekken Rik en Miss Jones vanaf Schiphol in zuidelijke richting. Op de eerste tussenstop in Rome, waar onze vrienden zich tot echte toeristen ontpoppen, wordt hun reis onverwacht in een andere richting gestuwd."

De Jaren Pep (herziene herdruk) (oktober)

Een nieuwe uitgave ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum van het Nederlandse stripblad Pep. Het gaat om een herziene heruitgave met wat aanpassingen aan de tekst.

"Het stripblad Pep ontstond in 1962 als poging van uitgeverij De Geïllustreerde Pers om het gat tussen Donald Duck en Revue te vullen. In de jaren daarna groeide het uit tot het meest invloedrijke stripblad van Nederland. Een hele generatie jongens (en een paar meisjes) leerde er strips kennen als Asterix, Lucky Luke, Roodbaard en Corto Maltese en de eerste Nederlandse tekenaars maakten er hun debuut. De Jaren Pep beschrijft de opkomst en de ondergang van dit roemruchte blad. Van de covers van Hans G. Kresse tot de uitwassen van Pietje Pep (Por Dios, wat een held!). Een blad dat meegroeide met zijn lezers en ze daardoor maakte tot wie ze zijn geworden."

S1ngle: Tiny House (oktober)

S1ngle verandert van uitgeverij. Uitgeverij L geeft voortaan de reeks over de single meiden Fatima, Nienke en Stella uit. Dat gaat meteen gepaard met de belofte dat vanaf volgend jaar twee albums per jaar zullen verschijnen. Dit jaar stellen we het dus nog even met één nieuw album. Hanco Kolk, van wie eerder dit jaar een nieuw album van Meccano verscheen, maakt deze gagreeks in samenwerking met Peter de Wit.

"Vriendinnen Fatima, Stella en Nienke zijn op zoek naar de perfecte match. Fatima dacht het geluk te hebben gevonden met Dirk en zijn luxe appartement met walk-in closet, maar die roze wolk is jammerlijk uiteengespat. Nu moet ze niet alleen deze break-up verwerken, maar ook nog betaalbare woonruimte in de stad zien te vinden..."

Storm - De Kronieken van Roodhaar 7 (oktober)

Het inmiddels tweede verhaal van scenarist Robbert Damen. Romano Molenaar is intussen ook de tekenaar van Galaxa, een spin-off van De Rode Ridder, waarvan in december deel 2 verschijnt.

"Roodhaar wordt ontvoerd naar Danakill om daar te dienen onder de vrouw die zich als een parasiet in de gemeenschappen van de Diepe Wereld werkt, om daar vervolgens dood en verderf te zaaien met haar Danakillers. Maar Roodhaar ziet een leven als een dienende onderdaan niet zitten en zet alles op alles om te ontsnappen en wraak te nemen."

De Wouden van Opaal 13 (oktober)

Tweede cyclus. Een nieuwe tekenaar, een nieuwe missie, nieuwe helden.

"In Opaal, de wereld van de wouden, is het epos van Darko al eeuwenlang vergeten. Toch probeert meesterarcheoloog Rodombre de duistere delen van de geschiedenis te reconstrueren. Met de hulp van zijn assistente Altaï, en de straatjongleur Luksand, ontdekt hij dat er een nieuwe bedreiging op komst is voor de Vijf Koninkrijken..."

Hops & Chaos (november)

Al acht jaar lang levert Gerben Valkema illustraties aan het Nederlandse biermerk Uiltje Brewing Company. Het gaat om tekeningen voor flesjes, blikjes, glazen en op de website staat het ook vol illustraties. Er is intussen zoveel Uiltje-materiaal dat Uitgeverij L er een fraai artbook van kan samenstellen.

Begin december staat Hops & Chaos gepland, een boek van 192 pagina's in hardcover, met een uitgebreid overzicht van Valkema's Uiltje-tekeningen.

Op deze inventarisatiewebsite kan je een honderdtal labels bekijken, maar er is veel meer materiaal.

Lanfeust van Troy 9 (november)

Didier Tarquin zette zijn soloreeks U.C.C. Dolores even aan de kant voor een gloednieuw avontuur van Lanfeust en zijn vrienden, wiens avonturen na de cyclussen Lanfeust van de Sterren en Lanfeust Odyssey weer aansluiten bij de oorspronkelijke cyclus Lanfeust van Troy. De nieuwe avonturen bestaan uit complete verhalen per album.

"Op de wereld van Troy heeft iedereen een magische kracht waarvan men dankzij de aanwezigheid van de wijzen van Eckmül gebruik kan maken. Lanfeust, de held die de wereld dertien jaar geleden meermaals heeft gered, is een rondtrekkende smid geworden. Met zijn kracht kan hij metaal laten smelten. Maar hoewel hij er helemaal geen zin in heeft, moet hij zich mengen in de zaken van Eckmül. Onder zijn dekmantel van smid wordt hij een verkenner in dienst van de wijzen, die inmiddels worden geleid door een vrouw met karakter, Flairpect. Met hulp van de trol Hebus, die tegenwoordig hoofd-bibliothecaris van het Conservatorium is, moet Lanfeust een vaardige, arrogante en meedogenloze estheet uitschakelen die de magie afzuigt ten gunste van degenen die de krachten volgens hem verdienen. In naam van elitarisme vergaan steden en dorpen tot chaos. Het is een missie die nog moeilijker wordt, omdat Lanfeust en Hebus een rebelse puber meeslepen en een jonge student die verliefd op haar is."

The Making of Agent 327 6: Het Rotterdam van Agent 327 (november)

Zesde deel in de nevenreeks The Making of Agent 327. Daarin wordt in tekst en beeld telkens uitgebreid stilgestaan bij specifieke thema's uit de komische spionagereeks Agent 327 en diens auteur Martin Lodewijk. In deze uitgave staat de stad Rotterdam centraal.

"Wie Agent 327 zegt, zegt Martin Lodewijk, en het is geen publiek geheim dat ze allebei hun jeugd in Rotterdam beleefden. In deze rijk geïllustreerde speciale uitgave in The Making of-reeks van Agent 327 komt hun geschiedenis — maar vooral die van Martin Lodewijk — uitgebreid aan bod. Jeugdherinneringen, de oorlogsjaren, het bombardement, de wederopbouw en het Rotterdam dat erna ontstond. En dit alles met een uitgebreide toelichting die verklaart waarom Martin Lodewijk koos voor de locaties waar Agent 327 zijn Rotterdamse avonturen beleefde: Odeon, de omgeving van de Hef, de Kuip, de Euromast, Diergaarde Blijdorp en Hotel New York, en dit is nog maar een bescheiden greep. Een extra bonus voor de lezer: de vele persoonlijke feiten en feitjes leveren een beeld op van Rotterdam zoals vrijwel niemand de stad kent."