Zangeres Camille Dhondt krijgt eigen stripreeks

16 september 2022 Vooruitblikken

De West-Vlaamse zangeres en actrice Camille Dhondt (21) is sinds haar deelname aan de tv-reeks #LikeMe niet meer weg te slaan van tv, radio en tal van podia doorheen Vlaanderen en inmiddels ook het buitenland. Nadat van #LikeMe al een stripreeks werd ontwikkeld door Borgerhoff & Lamberigts door Michael Vincent en Tom Bouden krijgt Camille een eigen stripreeks. In mei 2023 staat een eerste album gepland bij Standaard Uitgeverij. De Nederlandse Renée Rienties (Snelle Sam, Nina) kreeg het verzoek de strip te tekenen op scenario van Danny De Vos (For Girls Only!, 3HZ).

De auteurs werken het wereldje rond Camille Dhondt uit in nauwe samenspraak met het management en Camille zelf, aldus uitgeefster Kim Sanders. "Thema’s als pesten en bodyshaming liggen Camille na aan het hart. En ook haar teergeliefde kat, Moustache, krijgt een centrale rol in de strip."

Uit het persbericht: "Zelf is Camille heel blij met haar stripevenbeeld. 'Toen ik Moustache en mezelf voor de eerste keer getekend zag, heb ik de rest van die dag lopen ‘smilen’... Ik voel me echt enorm vereerd dat ik nu een stripfiguurtje word en hoop dat mijn fans veel plezier beleven aan alle avonturen die ik ga meemaken.'

Standaard Uitgeverij is ervan overtuigd dat Camille ook op papier gaat scoren. 'Vlaanderen is het land van Camille en het land waar geweldige strips en kinderboeken gemaakt worden. We vonden het dus een uitstekend idee om ze samen te brengen', vertelt CEO Jeroen Overstijns. 'Jeugdboeken en strips hebben zich de voorbije jaren levendiger dan ooit getoond. We zijn vereerd boeken en strips met en over Camille te kunnen maken omdat ze zo tot de verbeelding spreekt. En verbeelding, daarvoor doen we het. Welkom, Camille, bij Standaard Uitgeverij.'

Midden oktober verschijnen ook nog een vriendenboek en een posterboek van Camille. En ook voor 2023 staan er nog verschillende boekprojecten op stapel. 'We willen Camille in de breedte positioneren op de boekenmarkt', zegt uitgever Veerle Moureau. 'We spelen niet in op de hype, maar willen echt mee op lange termijn denken.'"