Lucky Luke door...: De Ontembaren

Tekenaar(s)
Blutch
Scenarist(en)
Blutch
Uitgeverij
Lucky Comics
Verschijningsdatum

In het rijtje Lucky Luke-hommages door andere auteurs vervoegt Blutch collega's als Matthieu Bonhomme, Guillaume Bouzard, Mawil en Ralf König. De Franse tekenaar kennen we van de komische reeksen Blotch, Donjon Monsters, Kleine Christiaan, maar ook van auteursverhalen als Rapido Moderna en het in 2023 verschenen Een Zee te Hoog. Met Waar Is Kiki Gebleven? presenteerde hij al een eerdere hommage aan een klassieke stripreeks, namelijk Baard en Kale.

Voor zijn album Variations, dat uit door Blutch hertekende pagina's van grote stripreeksen bestaat, heeft hij in 2017 al eens Lucky Luke getekend. In 2002 bracht hij bij het uitgeverijtje Alain Beaulet het Franstalige artbook Le Cavalier Blanc Numéro 2 uit met tekeningen "onder invloed" die zijn gebaseerd op de cover van het Lucky Luke-album De Witte Ruiter.

"Voor Lucky Luke is het tijd om te rusten, na nog één laatste missie... Dat denkt hij tenminste. Tot een eigenwijs klein meisje een pistool op hem richt en roept: ‘Handen omhoog, coyote!’ Maar Lucky Luke heeft al snel de situatie onder controle. Hij ontdekt dat dit kleine meisje, Rose, alleen met haar broertje Casper in een afgelegen hut woont, nadat hun ouders zijn verdwenen. Lucky Luke besluit de kinderen terug te brengen naar de sheriff in de stad. Maar eerst moet hij nog een tijdje kinderoppas spelen voor deze bijzonder onstuimige kinderen. Een totaal onverwachte rol voor onze cowboy!"

Reeks
Lucky Luke
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,99