Een Paus in de Geschiedenis 3: Johannes Paulus II - “Wees niet Bang!"

Tekenaar(s)
Fabrizio Fiorentino
Scenarist(en)
Dobbs
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Daedalus lanceerde in april de reeks Een Paus in de Geschiedenis die in het verlengde ligt van Zij Schreven Geschiedenis. Elk album is een compleet verhaal over een roemrijke of belangrijke paus in de katholieke geschiedenis. Elk album is het werk van telkens andere auteurs en achterin zit een historisch dossier. Deel 3 voert Johannes Paulus II op, die een moordaanslag overleefde. De verhalen presenteren hun rol in de geschiedenis, waarbij het vaak over macht, politiek, diplomatie, kennis en ook verraad, manipulatie, bloedvergieten, oorlog en andere ondeugden gaat. Alle albums komen uit in hardcover en softcover. In september komt deel 4 uit over de middeleeuwse paus Alexander VI.

Johannes Paulus II is getekend door Fabrizio Fiorentino (Het Eiland van Dr. MoreauZij Schreven Geschiedenis en heel wat comicreeksen) en geschreven door Dobbs (verstrippingen van H.G. WellsNicolas Le Floch, diverse albums in de collectie 1800). 

"Rome, 13 mei 1981... Te midden van de menigte op het Sint-Pietersplein, werd Johannes Paulus II het slachtoffer van een aanslag die de hele wereld schokte. Tussen leven en dood herinnert de paus, overgebracht naar het Gemelli-ziekenhuis, zich de hoogtepunten van zijn leven en pontificaat. Als eerste paus uit een Oostblokland dat hij ontwricht zal zien, zal Karol Wojtyla getuige en acteur zijn van de gebeurtenissen die een groot deel van de twintigste eeuw hebben gemarkeerd: hij zal de nazibezetting hebben meegemaakt, de onthullingen over de gruwelen van de kampen en vooral Auschwitz... Als bisschop van Krakau onder het communisme zal hij partij kiezen voor de onderdrukte arbeiders. Gekozen tot paus steunde hij dissidenten zoals Andrei Sacharov, of Lech Walesa en zijn vakbond Solidarnosc." 

Reeks
Een Paus in de Geschiedenis
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95