Terug naar overzicht

Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods 2

Tekenaar(s)
Joël Mouclier
Scenarist(en)
Thierry Gloris
Marie Gloris
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Queen C

Niet dat we er zoveel kennen, maar hoe zou het eigenlijk nog zijn met onze favoriete Egyptische koningin? Awel, niet zo slecht eigenlijk... In dit tweede deel weet ze haar broer Ptolemaeus definitief buiten spel te zetten, lokt ze Julius Caesar in haar bad met ezelinnenmelk en weet ze de alleenheerschappij over Egypte te veroveren, weliswaar onder de auspiciën van Rome. En passant weet ze Caesar ook nog een nakomeling te bezorgen: Caesarion, die een beetje tussen de plooien van de geschiedenis verdwenen is, al gebruikte Tommy Wieringa het personage wel als inspiratie voor zijn roman Caesarion uit 2009.

Marie en Thierry Gloris nemen de tijd om het verhaal van La Cleo te vertellen en dat zorgt voor voldoende ademruimte in de alom bekende saga. We wierpen ook al even onze blik op de cover van deel 3 (in Frankrijk is het kwartet immers al afgewerkt) en die doet vermoeden dat het vruchtbare slib van de Nijl nog heel wat actie en extra intriges op Egyptische bodem gaat achterlaten.

Tekenaar Joël Mouclier heeft de Noord-Afrikaanse en Romeinse settings goed in de vingers en we waren vooral gefascineerd door zijn goddelijke scènes in de droomsequenties. Voorlopig blijft deze Cleopatra dan ook met verve onze favoriete bloedkoningin!

MARIO STABEL

Reeks
Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
geschiedenis
Extra
Deel 2 van vierluik
Prijs
€ 19,95
Terug naar overzicht