De Derde Zoon van Rome 3: Sylla en Pompeius

Tekenaar(s)
Damir Zitko
Scenarist(en)
Laurent Moënard
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Master of Puppets

Als je je de lessen geschiedenis uit het middelbaar nog herinnert, doen de drie Romeinse burgeroorlogen uit de eerste eeuw voor Christus nog wel ergens een belletje rinkelen. In dit derde album krijgen we vooral de naweeën van dat eerste conflict tussen Gaius Marius en Lucius Cornelius Sulla te lezen. Beide partijen gingen tot het uiterste om de macht te verwerven en dit leidde tot heel wat nodeloos bloedvergieten, iets wat ook uitgebreid in dit album aan bod komt. Ondertussen trekt de (fictieve) sekte rond de derde zoon van Rome achter de schermen aan heel wat touwtjes als een volleerde Master of Puppets, al hebben ze het zeker niet onder de markt om overeind te blijven in het strijdgewoel.

An sich is het scenario van Laurent Moënard veredelde pulp van een aanvaardbaar niveau, maar omdat hij toch ook heel wat historische feiten in zijn verhaal verweeft, steekt deze reeks er toch een beetje bovenuit. Om het fake news van de Romeinse realiteit te onderscheiden, leg je er best af en toe een Wikipediapagina naast, mocht je het interesseren. Doe je dat niet, dan schiet er nog altijd een vlot leesbaar en bloederig actieverhaal over.

Damir Zitko mag deze keer de tekenhonneurs waarnemen. Die kan je misschien nog kennen van de Bijbelverstripping, waarvan de vertalingen nog mondjesmaat verschijnen bij Silvester. De man tekent zeer geloofwaardige decors en massascènes, maar schiet wat tekort in de krampachtige close-ups van zijn mannelijke personages.

Niettemin blijft deze reeks een aanrader voor wie houdt van een goed gedocumenteerde What if?-vertelling. In deel 4 zullen de paden van Julius Caesar en de Gallische renegade Vercingetorix elkaar kruisen. We zijn nu al benieuwd welke draai de scenarist hieraan zal geven! Alesia nog aan toe!

MARIO STABEL

Reeks
De Derde Zoon van Rome
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
Deel 3 van vijfdelige reeks
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95