De Derde Zoon van Rome 5: Marcus Antonius en Cleopatra

Tekenaar(s)
Rafa Fonteriz
Fernando Nicolas Baldo
Scenarist(en)
Laurent Moënard
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Feit en fictie

Na de dood van Caesar bakkeleien zijn erfgenamen Octavius en Marcus Antonius over het oppergezag van het Romeinse Rijk. Dit zal resulteren in een nieuwe burgeroorlog waarbij beide kemphanen tot het uiterste zullen gaan om het laken naar zich toe te trekken. Hoewel Marcus Antonius zich ook de Egyptische geneugtes van land en koningin laat welgevallen, voelt hij zich geruggesteund door de sekte van de Derde Zoon van Rome en gaat hij de confrontatie met Octavius aan. Met de gekende gevolgen van dien...

Net zoals in de vorige delen weet scenarist Laurent Moënard op ingenieuze wijze feit en fictie aan elkaar te koppelen. Door de fictieve sekte de kant te laten kiezen van Marcus Antonius, eigent hij zich een QAnon-achtige Romeinse versie van fake news toe en dat zorgt voor een originele insteek.

De tekeningen van dit vijfde album uit deze conceptreeks werden verdeeld over de computers van Fernando Baldo en Rafael Fonteriz. Erg warm worden we niet van hun nogal klinische aanpak.

Hoewel het niet officieel staat aangekondigd, lijkt er met dit deel ook een einde te zijn gekomen aan deze serie, al kan er natuurlijk altijd nog een of andere deus ex machina opduiken die de sekte van de Derde Zoon het nieuwe millennium zal binnenleiden.

Reeks
De Derde Zoon van Rome
Deel
5
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
drama
geschiedenis
Extra
laatste deel
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95