Het Venijn 4: Hemelblauw

Tekenaar(s)
Laurent Astier
Scenarist(en)
Laurent Astier
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Volg de rooksignalen

Aangespoord door een leestip van een collega-redacteur gingen weop zoek naar de eerste drie delen van Het Venijn. De deuren van de stripsaloon zwaaiden open en tafels vol met nieuwe stripalbums lachten ons toe, met in hun ogen een trieste blik die uitstraalde dat wanneer we ze niet zouden kopen ze over twee maanden verhuisden naar de kasten der vergetelheid. Al spoorzoekend kwamen we uit bij de "V" van "Venijn" en de wat speelse tekenstijl van de cover van deel 1 wakkerde een lichte twijfel aan. We houden van westernstrips en de realistische tekenstijlen van Comanche, Blueberry en Undertaker zijn helemaal ons ding. Lucky Luke en De Blauwbloezen zijn van de komische westernnoot en Bouncer is hard en vol met geweld. Toch namen we het eerste deel van Het Venijn mee en de rest is geschiedenis. Binnen enkele weken waren deel 2 en 3 ook in huis gehaald en gelukkig hoefden we niet lang te wachten op deel 4.

Wat begint als een strooptocht naar de moordenaars van haar moeder ontaardt steeds meer in een complexe zoektocht waar tekenaar en schrijver Laurent Astier behendig steeds meer kleine deeltjes van de puzzel op tafel legt. Door de flashbacks leren we steeds meer over het verleden van Emily en hoe zij is geworden tot de persoon die ze nu is. In elk deel van deze vijfdelige reeks maakt ze jacht op een van de vermeende vijf moordenaars van haar moeder. En deze keer is de architect Stanley Whitman op haar radar verschenen. De charismatische Whitman zorgt er echter voor dat Emily gevoelens voor hem begint te krijgen die ze niet had verwacht. Behalve met de vlinders in haar buik wordt ze ook achtervolgd door de Pinkerton-agenten die steeds dichterbij komen. De mysterieuze indiaan kan niet altijd blijven helpen. Haar oom en premiejager Michael Graff heeft haar veel dingen geleerd, maar hij werkt ook voor de vijfde en laatste dader. De rekening volledig vereffen zal een grote uitdaging voor Emily worden omdat deze de bewoner is van een ambtswoning gelegen aan Pennsylvania Avenue nummer 1600 in Washington... het Witte Huis.

Opvallend is de grote vooruitgang die Laurent Astier maakt als tekenaar. Doorheen de vier albums wordt zijn tekenstijl steeds realistischer en dat komt de kwaliteit van deze reeks alleen maar ten goede.

Ben je op zoek naar een nieuwe straffe westernreeks, volg dan de rooksignalen die leiden naar Het Venijn.

DAI HEINEN

Reeks
Het Venijn
Deel
4
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
voorlaatste deel
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95