Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods 1

Tekenaar(s)
Joël Mouclier
Scenarist(en)
Marie Gloris
Thierry Gloris
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
december 2019

African Queen

In het overaanbod aan goede historische strips van de laatste jaren hebben we portemonneegewijs de reeks Bloedkoninginnen links moeten laten liggen, ook al kregen we regelmatig te horen dat die echt wel dik oké was. Keuzes maken is niet altijd gemakkelijk.

De wulpse en tegelijk arrogante oogopslag van Cleopatra op de cover deed ons deze keer toch overstag gaan, ook al konden we haar geschiedenis wel dromen. In dit eerste deel zien we hoe de lepe African Queen al haar troeven in de strijd gooit om de alleenheerschappij in Egypte te verwerven. Heel gewiekst weet ze de verschillende partijen tegen elkaar uit te spelen.

Het scenario van Marie en Thierry Gloris is slim opgebouwd en geeft je geleidelijk een inkijk in de jonge jaren van deze koningin des doods. Door de sfeervolle tekeningen en inkleuring van Joël Mouclier wanen we ons ook echt in het Oude Egypte, al vonden we de Cleopatra van Albert Uderzo (dat neusje!) net dat tikje sexyer.

Het auteursteam krijgt zomaar even vier delen ter beschikking om een stripbiografie over deze bloedkoningin te maken en dat is zowel een vloek als een zegen. Ze ontlopen zo de feitenindigestie van een gecomprimeerde reeks à la Zij Schreven Geschiedenis, maar het zal tegelijk niet gemakkelijk zijn om het allemaal boeiend te houden. We zijn benieuwd...

MARIO STABEL

Reeks
Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
biografie
geschiedenis
Extra
deel 1 van vierluik