Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods 3

Tekenaar(s)
Joël Mouclier
Scenarist(en)
Marie Gloris
Thierry Gloris
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

De vrouw achter de mythe

Cleopatra was blijkbaar een tophit in de zoekmachine van Google in 2022. De handleiding van Google assistant gaf de naam van de Egyptische koningin immers als voorbeeldzinnetje en veel gebruikers gingen dit dan in de praktijk uitproberen. Voorgekauwde algoritmes, je moet er voor zijn...

Hier zitten we ondertussen al aan het derde deel van de beklijvende reeks en man, wat druipt het bloed weer en masse van de pagina’s! Cleopatra verliest door de moord op Julius Caesar haar beschermheer en keert noodgedwongen terug naar Egypte. Dat land wordt een speelbal in de handen van de protagonisten van de Romeinse burgeroorlog en de koningin heeft al haar politieke spitsvondigheid nodig om alles en iedereen weer in het gareel te krijgen. Bovendien zien we ook ene Marcus Antonius zijn opwachting maken.

Marie en Thierry Gloris slagen er nu al drie delen in om een goed gefundeerd historisch verhaal te vertellen dat zich niet beperkt tot een saaie chronologische opsomming van feiten en weetjes. Bij dergelijke historische reeksen is het de kunst om een spannend avontuur te vertellen dat de regels van de negende kunst volgt zonder de historische werkelijkheid geweld aan te doen en dat aspect hebben de Gloriskes netjes in de vingers.

Ook de tekeningen van Joël Mouclier blijven meer dan degelijk, al verdenken we Cleopatra op sommige pagina’s wel eens van een botoxbehandeling, een nosejob of een buttlift.

We stellen het ook zeer op prijs dat de auteurs vier delen krijgen om het intrigerende verhaal van Cleopatra te vertellen. Dit geeft de vertelling voldoende ademruimte en zorgt ervoor dat je de focus niet kwijtspeelt. En dat... dat had geen enkel algoritme ooit kunnen voorspellen.

MARIO STABEL

Reeks
Bloedkoninginnen: Cleopatra - Koningin des Doods
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Prijs
€ 21,95