West Legends 2: Billy the Kid - The Lincoln County War

Tekenaar(s)
Lucio Leoni
Emanuela Negrin
Scenarist(en)
Christophe Bec
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

The man, the legend...

Ons beeld over Billy the Kid zal wel altijd beïnvloed blijven door het twintigste album van Lucky Luke. René Goscinny en Morris beeldden de legendarische outlaw af als een verwend ettertje dat regelmatig een pak voor de broek verdient en door Lucky Luke richting het rechte pad geleid wordt. Lachen!

Het pad dat Christophe Bec voor The Kid in gedachten heeft, oogt heel wat bochtiger en houdt zich nauwgezet aan de historische feiten die over de man bekend zijn, verweven met een fictief avontuur. Omdat je zo een album krijgt waarin heel wat materiaal gecomprimeerd zit, lijkt de ervaren scenarist af en toe in de problemen te komen om er een coherente vertelling van te maken. Gelukkig kloppen de Winchesters en Colts op bijna elke pagina overuren en valt er zeven pagina’s meer dan genoeg te beleven. Net als bij Wyatt Earp, de protagonist van deel 1, is de erfenis van Billy the Kid doorheen de jaren ondergesneeuwd door de mythe en blijkt de realiteit vaak heel wat prozaïscher te zijn. Het tekenwerk van Lucio Leoni en Emanuela Négrin zouden we onder de noemer "degelijk" willen catalogeren: geen overdonderend spektakel, maar een solide structuur zonder al te veel franjes. Het Italiaanse duo was in het recente verleden nogal betrokken bij andere conceptreeksen als Orakel en Medici’s, die beide ook bij uitgeverij Daedalus verschenen.

In de volgende delen komen nog enkele andere Bulls en Bills aan de beurt die het Wilde Westen onveilig maakten. Westernreeksen zijn nu eenmaal populair en deze West Legends weet ons voorlopig nog mooi bij de les te houden.

Reeks
West Legends
Deel
2
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95