West Legends 4: Buffalo Bill - Yellowstone

Tekenaar(s)
Andrea Fattori
Scenarist(en)
Fred Duval
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Een bizondere levensloop

Billy the Kid, Buffalo Bill, Wild Bill Hickok, Sitting Bull... In de negentiende eeuw was de voornaam William blijkbaar halvelings een must om het tot in de annalen van het Wilde Westen te mogen schoppen.

In deze vierde episode van West Legends staat de legendarische bizonjager Buffalo Bill centraal. Al tijdens zijn leven deden er zoveel verhalen over de man de ronde dat hij zelf de nodige moeite had om feit en fictie van elkaar te scheiden. Bovendien kwam het voor zijn imago allesbehalve slecht uit dat de mythe op alle mogelijke manieren in stand gehouden werd.

We zien BB aan de vooravond van zijn Europese toernee: alles staat klaar om zijn Wild West Show te lanceren in het oude continent, maar de man zelf wil er nog even tussenuit en plant met enkele vrienden een jachtpartijtje in Yellowstone. Weten zij veel dat ene Rattle nog een eitje te pellen heeft met de iconische scherpschutter...

Of dit ooit echt heeft plaatsgevonden, is twijfelachtig, maar dat mag de leespret niet drukken. Scenarist Fred Duval maakt er een spannend achtervolgingsverhaal van dat wat deed denken aan de vete tussen Liam Neeson en Pierce Brosnan in de film Seraphim Falls uit 2006. Bovendien laat hij de protagonist tussen de regels zijn eigen legende wat nuanceren, zodat we een redelijk compleet beeld krijgen van ’s mans persoonlijke evolutie. De tekeningen van Andrea Fattori zijn degelijk, maar missen misschien net de nodige franjes om niet inwisselbaar te zijn met andere formuletekenaars in het genre.

Deze Buffalo Bill - Yellowstone is misschien niet het sterkste deel uit deze conceptreeks, maar is nog altijd goed voor een kwartiertje fijn vertier. We zijn in elk geval alweer benieuwd wat de volgende (Wild) Bill (Hickok) voor ons in petto heeft.

MARIO STABEL

Reeks
West Legends
Deel
4
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95