West Legends 1: Wyatt Earp's Last Hunt

Tekenaar(s)
Giovanni Lorusso
Scenarist(en)
Olivier Peru
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
september 2020

Son of a gun

Wyatt Earp (1848-1929) is een van die iconische gunslingers uit de Far West die steeds opereerde op het randje van de wettelijkheid, maar zich wel de eeuwigheid in wist te schieten, gokken en pooieren. Hoewel zijn reputatie doorheen de jaren al serieus is bijgesteld, is het een figuur die tot de verbeelding blijft spreken en zien we hem regelmatig opduiken in films, boeken en strips. 

In dit album liggen zijn beste jaren al enige tijd achter hem en probeert hij op uitnodiging van zijn goeie vriend Lucky Cullen fortuin te maken in San Francisco. Als blijkt dat die Cullen op een beestachtige manier is vermoord, trekt Earp op onderzoek uit en komt hij terecht in een wespennest waar hij als plattelandsjongen niet op voorbereid is. De seriemoordenaar gedraagt zich immers als de Amerikaanse versie van tijdgenoot Jack the Ripper en weet zo een klimaat van angst te creëren bij de upper class van de bay area.

Scenarist Olivier Peru levert hier een vlot en spannend scenario af dat degelijk opgebouwd is. Je krijgt in elk geval nooit de indruk dat het rap in elkaar geflanst is om nu even mee te surfen op de westernhype die er in stripland heerst. Hij maakt van Earp een getormenteerde westernheld die vooral in de schaduw staat van zijn eigen roemrijke verleden. De tekeningen van Giovanni Lorusso vonden we dan weer niet altijd een schot in de roos (pun intended). Zijn paarden en gebouwen zijn nog wel oké, maar Wyatt Earp himself lijkt maar over één gezichtsuitdrukking te kunnen beschikken.

In elk geval is dit openingsdeel van de nieuwe conceptreeks West Legends zeker geen onaardige eerste kennismaking. In de volgende delen mogen illustere personages als Billy the Kid, Sitting Bull, Buffalo Bill, Butch Cassidy en Wild Bill Hickok nog hun opwachting maken en dat doet ons vermoeden dat het volume aan bruine én blauwe bonen nog serieus de hoogte in zal gaan. Dat onze Lucky Luke in deze anthologie met bekende lonesomecowboys en indianen weer schromelijk over het hoofd gezien wordt, willen we voor één keer met de mantel der liefde bedekken.

MARIO STABEL

Reeks
West Legends
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal