Angel Wings 8: Anything Goes

Tekenaar(s)
Romain Hugault
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Huwelijksreis zonder problemen

Korea, 17 februari 1954, een kwetsbare wapenstilstand houdt nu ongeveer een halfjaar stand. Marilyn Monroe komt het moreel van de GI's wat opkrikken en wie weet wat nog allemaal? Ze speelde met een band, bestaande uit elf militairen: Anything Goes. Haar pianist Albert Guastafeste: "We zouden naar haar moeten gaan en haar vertellen dat ze Marilyn Monroe is. Ze beseft het blijkbaar niet." Het was een van de hoogtepunten van haar hele carrière. Een iconisch bezoek! In de luistertips lezen we dat de tekst van Do it Again is aangepast tot Kus me nog eens, om niet te veel hysterie onder de soldaten te veroorzaken. Angela McCloud fungeert nu als oppas voor beroemde blondjes. Ze heet nu Olive Palmer, een nom de plume vernemen we vlug. Ze werkt immers voor de CIA.

In deel 7, Mig Madness, hadden we nog een vergrootglas nodig om te ontcijferen wat er op het briefje stond in het kokertje. We wilden immers absoluut weten wat een Skyhook System was. Deze loep kunnen we nu best gebruiken op zoek naar een spannend scenario. Gelukkig stelt Marilyn interessante vragen aan enkele piloten. Zo krijgen we toch enkele boeiende verhalen over nachtelijke infiltratieopdrachten achter de vijandelijke linies. Tweede luitenant Hank mag met Marilyn op de foto, voortaan wordt dat 'Lucky' Hank dus. Deze luitenant had het leven gered van generaal Clark. Op het nippertje had hij een kamikazevlucht kunnen neerschieten. Maar was het wel een Yakovlev-9? Gewezen WASP-miss Palmer leert ons ondertussen vliegen met een Bell H-13-helikopter. Ook Marilyn mag weldra aan boord. Een hinderlaag wordt voorbereid. Komt de huwelijksreis toch nog in gevaar?

Romain Hugault blijft op hoog niveau tekenen. Geniet mee van eerste luitenant George Warple die waakt over het comfort van de blonde ster. Van haar 'Long John' breekt het zweet hem uit. We geven grif toe dat we ook heel traag zijn beginnen lezen. Waarom de drie Koreanen die ook graag de show willen bijwonen, Jommeke-taal moeten praten, is ons niet helemaal duidelijk. En terwijl de eerste jaloerse berichten van echtgenoot Joe DiMaggio — de beroemde honkballer — binnensijpelen, vernemen we dat Angela toch nog nieuwe avonturen zou kunnen beleven. Vietnam, weet je wel! Al vragen we ons toch af of Hugault alles zo stevig zal kunnen blijven tekenen... De nieuwere types van vliegtuigen bedoelen we natuurlijk!

CHRIS HUYBRECHTS

Reeks
Angel Wings
Deel
8
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
luchtvaart
Extra
slot van tweeluik
Prijs
hardcover
€ 19,95
limited edition met andere cover en driehoekdisplay (444 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 29,95
collectors edition met andere cover, grijze linnen rug en gesigneerde ex libris (150 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 49,95
deluxe met andere cover, gele linnen rug, metalen wandplaat en gesigneerde ex libris (35 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 99,95
etoile edition met met andere cover, IXXI-wandplaat, rode linnen rug en gesigneerde ex libris (10 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 399,95