Teleportation Inc. 3: De Verloren Planeet

Tekenaar(s)
Romain Sordet
Scenarist(en)
Dominique Latil
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Beam me up

Er is niets leuker en spectaculairder dan een teleportatie. Hoe geweldig is het als je zomaar van de ene planeet naar de andere kan verstraald worden? Weg ruimtetuigen, weg tijdverlies. De max. Maar elke voordeel heeft zijn nadeel. Teleportaties zijn een aanslag op de natuurwetten en maken enorm veel energie vrij met soms schadelijke gevolgen. Bovendien is het een gevaarlijk dingetje omdat criminelen zomaar ergens in het grote heelal kunnen verdwijnen. Daarom werden teleportaties geregulariseerd door de Galactische Teleportatie Compagnie of G.T.C. Natuurlijk controleren bijhorende intergalactische ruimteagenten alle anomalieën. De sexy, bijdehante Lubio Thorel is hun beste kracht. Zij en haar slungelige buddy Trev worden per direct uitgestuurd naar de planeet Vyliconsale. Daar werd een ongeoorloofde, externe teleportatie uitgevoerd. De hele teleportatiehaven is verwoest. Meer nog door de kracht is de planeet zelf in twee gebarsten. Enkel een armzalig wormgat houdt de helften nog samen. Maar wie heeft zich naar die planeet verplaatst en waarom?

Het vette uitgangspunt van Teleportations Inc. biedt enorm veel mogelijkheden voor een geweldige ruimteagentreeks in het verlengde van Konvooi, Ravian of andere Tessa’s. O ja, het bulkt van de uitgemolken clichés van sexy agente tot domme hulpkracht, maar die formule blijft wel werken. Bovendien werd de reeks initieel uitgegeven door Drakoo, het geesteskind van Christophe Arleston. Scenarist is Domique Latil die na vijftien jaar afwezigheid weer zijn eerste stripreeks na Morea schrijft.

Teleportations Inc. heeft alles mee om boven het maaiveld uit te komen. Helaas lijkt Latil een overdosis paddo’s tot zich te hebben genomen. Zijn verhaal wordt enorm warrig verteld en machtige ideeën worden plompverloren gedropt. Deel 1 was geen binnenkomer met grote B. Deel 3 is gelukkig al veel beter. Op de bizarre intro na zit er nu wel structuur in het verhaal. Tekenaar Romain Sorbet was tot voor kort storyboarder en tekenaar van props en special effects voor verschillende animatieseries. Teleportations Inc. is zijn stripdebuut en het mag er zijn. Zijn Thierry Robin-stijl spreekt aan en je ziet hem per deeltje groeien. Die gaat er komen.

De intergalactische flikkenserie Teleportations Inc. staat nog niet op het niveau van grote voorbeelden als Konvooi en Tessa, maar biedt wel potentieel om er te raken. Deel 3, De Verloren Planeet, is alvast een lekkere ontspannende sf-strip in deze vakantieperiode.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Teleportation Inc.
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
laatste deel
Prijs
€ 10,95