Angel Wings 8: Anything Goes

Tekenaar(s)
Romain Hugault
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Angel Wings deel 7 was het eerste deel van een tweeluik dat zich tijdens de oorlog in Korea afspeelt. Op het einde dook al een zekere Marilyn Monroe op die in februari 1954 het moraal van de Amerikaanse soldaten een opkikker gaf met tien concerten in drie dagen, haar allereerste optredens voor een publiek. Marilyn zal ook in deel 8 te zien zijn. Meer zelfs, ze siert de cover.

Anything Goes is de titel van deel 8 van de reeks door Romain Hugault en Yann die in vertaling bij Silvester verschijnt. Dat zou dan voor het laatst zijn, want het album is aangekondigd als het laatste van de reeks. Maar zeg nooit nooit. Angela gaat niet dood in deel 8. Ze wordt veeleer in de koelkast gestopt. In meerdere interviews gaf Hugault te kennen dat ze op een dag misschien toch kan terugkeren, misschien wel tijdens de oorlog in Vietnam, die volgens Hugault niet ver ligt van de voorbije conflicten in Angel Wings.

De inhoud van Angel Wings deel 8: "Februari 1954... In Korea is na vier jaar bloedige strijd een broze wapenstilstand getekend. De oorlog staat even stil voor duizenden GI's, maar de situatie is gespannener dan ooit en er dreigt zelfs een nucleair conflict. Intussen gaat het er op de Amerikaanse bases levendig toe... Ook al omdat Marilyn Monroe, op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio, een ommetje maakt via het "Land van de Ochtendrust" voor een bezoekje aan enkele legerkazernes om er het moreel van de troepen wat op te krikken... En met groot succes! Tijdens concerten en ontmoetingen met het publiek straalt haar ster voor de verlustigde blikken van de soldaten. Maar zou Miss Monroe ook niet een ideaal doelwit vormen om het moreel van Amerika een slag toe te brengen? Dat is buiten de koelbloedigheid van Marilyn zelf gerekend, voor wie, ondanks alle risico’s, “the show must go on”!"

En nu oplettende want dit album verschijnt in vijf verschillende (exclusieve) uitvoeringen die we hieronder opsommen. Alle versies tellen 48 pagina's.

  • De gewone hardcover (19,95 euro).
  • Limited edition met andere cover, driehoekdisplay, 444 exemplaren (29,95 euro).
  • Collectors edition met andere cover, grijze linnen rug, door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris, 150 exemplaren (49,95 euro).
  • Deluxe edition met andere cover, gele linnen rug, metalen wandplaat met ophangijzer en door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris, 35 exemplaren (99,95 euro).
  • Etoile edition met andere cover, rode linnen rug, door Romain Hugault gesigneerde A4-ex libris en een IXXI-wandplaat, 10 exemplaren (399,95 euro). Die wandplaat van ongeveer 1 meter hoog en 2,5 meter breed die bestaat uit zo'n 50 à 70 platen in een opbergdoos. Deze enorme IXXI bestaat uit één illustratie uit Angel Wings deel 8 die is uitvergroot naar het enorme formaat. Dit alles verloopt in samenwerking met Romain Hugault.
Reeks
Angel Wings
Deel
8
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
luchtvaart
Extra
slot van tweeluik
Prijs
hardcover
€ 19,95
limited edition met andere cover en driehoekdisplay (444 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 29,95
collectors edition met andere cover, grijze linnen rug en gesigneerde ex libris (150 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 49,95
deluxe met andere cover, gele linnen rug, metalen wandplaat en gesigneerde ex libris (35 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 99,95
etoile edition met met andere cover, IXXI-wandplaat, rode linnen rug en gesigneerde ex libris (10 exemplaren) (half augustus 2023)
€ 399,95