De Klaagzang van de Verloren Gewesten: De Sudenna's 1: Lord Heron

Tekenaar(s)
Paul Teng
Scenarist(en)
Jean Dufaux
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

De klaagzang gaat verder

Het eerste deel van de vierde cyclus verschijnt eerder dan het derde deel van de derde cylus. Mocht dit een Netflix-serie zijn, zou niemand het nog kunnen volge. Gelukkig gaat het hier om een stripreeks van schrijver Jean Dufaux waarvan de verschillende cyclussen losstaande verhalen zijn waarin wel een rode draad zit verweven. Omdat ze zich ook in verschillende periodes afspelen en cyclus 3 en 4 weinig tot niets met elkaar te maken hebben, is het geen probleem dat de derde cyclus van Béatrice Tillier nog loopt en Dufaux al begonnen is met de vierde cyclus.

Deze keer ontdekken we hoe het de jongedame Sioban vergaat na afloop van haar avonturen uit de eerste cyclus. Samen met haar leermeester Seamus arriveert ze in het kasteel van haar oom, lord Heron. Onderweg passeren ze de poort van de wachters. Achter deze poort ligt een verborgen kracht die veel hebzucht doet aantrekken en waar een wachter over waakt. Lord Heron is een oude strijdmakker van Siobans vader en vertelt haar over de bevrijding van de Cryptos, een duivels wezen dat we nog kennen uit de tweede cyclus, getekend door wijlen Philippe Delaby. Daar zorgde een andere Cryptos dat ridder Sil Valt, de leermeester van Seamus, een hoge prijs betaalde voor zijn belediging van de Cryptos. Sioban wordt door haar nicht uitgenodigd om te gaan paardrijden en ze stort in een diep ravijn waar ze met het nodige geluk en hulp van een verbannen clan uit weet te ontsnappen.

Bij de verhalen van Dufaux is het altijd een verrassing of het goed leesbaar is en of hij niet te veel bovennatuurlijke elementen erbij sleurt. Bij De Klaagzang van de Verloren Gewesten weet hij net als bij Murena de juiste sfeer goed neer te zetten. En een compliment voor de sympathieke Nederlandse tekenaar Paul Teng die in de voetsporen treedt van Grzegorz Rosinski, Philippe Delaby en Béatrice Tillier, niet bepaald de minste tekenaars. Het tweede deel heeft hij al af en dat verschijnt volgend jaar. Zijn tekenstijl vertoont meer gelijkenis met Rosinski dan met diens opvolgers.

Eindelijk een strip uit de A-categorie voor Paul Teng en we zijn blij dat De Klaagzang van de Verloren Gewesten wordt voortgezet.

DAI HEINEN

Lees ook dit interview met Paul Teng.

Reeks
De Klaagzang van de Verloren Gewesten
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
start van nieuwe cyclus
Prijs
€ 10,50
luxe met gesigneerde prent en linnen rug (150 exemplaren)
€ 59,95