De Klaagzang van de Verloren Gewesten: De Heksen 3: Regina Obscura

Tekenaar(s)
Béatrice Tillier
Scenarist(en)
Jean Dufaux
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Ouderwets Dufaux

Jaren geleden stond Jean Dufaux bekend als een veelschrijver. Naarmate de jaren vorderden nam de vertaling van zijn reeksen in het Nederlands taalgebied af of ze werden afgerond. Van zijn bekende werk resteren op dit moment Murena en De Klaagzang van de Verloren Gewesten. Bij Murena is het wachten tot tekenaar Theo Caneschi het nieuwe album heeft afgerond en bij De Klaagzang van de Verloren Gewesten lopen er op dit moment zelfs twee cyclussen tegelijk. De eerste cyclus ging over Sioban en was getekend door Grzegorz Rosinski. De jeugd van haar leermeester Seamus stond centraal in de tweede cyclus die van de hand was van Philippe Delaby en opvolger Jérémy Petiqueux na Delaby's overlijden. De vierde cyclus wordt getekend door de Nederlander Paul Teng en verhaalt over Sioban na de gebeurtenissen in de eerste cyclus. Hiervan zijn tot op heden twee delen verschenen en het is wachten op het derde deel van deze vierdelige cyclus. Heksen, de derde cyclus, speelt zich af vóór de tweede cyclus en gaat over de periode dat de heksen nog actief waren in het land Eruin Dulea en haar verloren gewesten. Ook hier zullen vier delen van verschijnen. Recent kwam het derde deel uit, getiteld Regina Obscura.

De legers van prins Elgar neemt het op tegen dat van zijn halfbroer Vivien en deze laatste lijkt de strijd te beslissen. De geruchten dat de moeder van Elgar de demon Blackhead heeft bevrijd, nemen echter steeds meer toe. Viviens geliefde Oriane is de dochter van Blackhead en zo komen vader en dochter tegenover elkaar te staan. De moeder van Elgar, koningin Jamaniël, wiens geest is ingenomen door de demon Mohr Y Gahnn heeft Blackhead bevrijd en hierdoor is Blackhead gedwongen haar bevelen op te volgen. De tegenstanders van Jamaniël zijn de heksen onder aanvoering van fee Sanctus. Ten einde raad roepen zij de hulp in van de demon Cryptos. Deze vertelt hun hoe ze Blackhead kunnen overwinnen, maar ook Sanctus maakt de fout de Cryptos te beledigen. Iets waar Sil Valt, de leermeester van Seamus uit de tweede cyclus, een hoge prijs voor betaalde.

Van Dufaux is bekend dat hij soms een te sterke bovennatuurlijke kaart uitspeelt in zijn verhalen. Als je bovenstaande leest, kunnen we ons voorstellen dat je denkt dat het ook deze keer weer de onnavolgbare kant opgaat. Toch weet hij het verhaal leesbaar te houden en nergens dreigt het uit de bocht te vliegen. De tekeningen van Béatrice Tillier passen goed bij de sfeer en setting van het verhaal en haar kwaliteit wordt steeds beter naarmate de albums vorderen. Haar eigen inkleuring zorgt voor een verhoging van de grafische kwaliteit. Vooral de momenten die zich rond een kampvuur afspelen worden door de weerspiegeling van het vuur heel sfeervol. En bij de kastelen voel je soms het mos langs de muren. Zo treffend brengt ze het in beeld.

DAI HEINEN

Reeks
De Klaagzang van de Verloren Gewesten
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
deel 3 van vierdelige cyclus
Prijs
€ 11,99