GameKeepers 1-2-3

1. Superheldenstrijd - 2. Ufo-invasie - 3. De Vloek van Atlantis

Tekenaar(s)
Charel Cambré
Pedro J. Colombo
Scenarist(en)
Nico De Braeckeleer
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Modern superheldenvermaak voor de jongere jeugd

Dat Studio 100 succesvolle tv-reeksen maakt, is een bekend gegeven. Dat zij daarnaast deze populaire series uitmelken met allerlei merchandise, theatershows en zelfs pretparken, is daarvan een logisch gevolg, gezien de grote schare fans. De Vlaamse kinderhelden vinden ook steeds vaker hun weg naar een stripalbum. Samson & Gert zijn hiervan een goed voorbeeld, maar ook Kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en Nachtwacht beleefden of beleven avonturen in stripvorm. GameKeepers is een relatief nieuwe tv-serie, en telt inmiddels al drie stripalbums.

Charel Cambré, die al heel wat lopende reeksen op zijn naam heeft en een verleden bij Studio 100 heeft, is hier de storyboardtekenaar van. De eigenlijke tekeningen zijn van Spanjaard Pedro J. Colombo, met wie Charel al samenwerkt voor De Kronieken van AmorasNico De Braeckeleer schrijft de verhalen. De ervaring van de heren komt duidelijk tot uiting, want de tekeningen zijn van een bijzonder hoog niveau en het gestroomlijnde scenario lijkt zo van het digitale scherm te komen.

In GameKeepers draait het om een groep jongeren die samenwoont in Villa Forêt, onder toezicht van conciërge Jacob. De temperamentvolle blonde Lizzy, de nerdy Idris, de charmante Quinten en zijn zus Pepper, Mats en Sari zijn een vriendengroep met veel humor, naïviteit en onderlinge plagerijtjes, dat zorgt voor een leuke dynamiek. Een beetje à la Friends, maar dan met het Studio 100-sausje.

De getekende personages zijn gebaseerd op de echte acteurs die dezelfde rollen op tv vervullen. Mats en Sari zijn de twee daadwerkelijke helden, daar zij een dubbelleven als GameKeepers leiden. Zij zijn uitverkorenen om de Game Master te stoppen wanneer zij een spel uitkiest om te spelen. Als de Game Master dit spel wint, breekt zij los uit Game Quest en laat ze de machten van het spel op de wereld los zodat zij die kan domineren. Mats en Sari worden bijgestaan door Lelia, hun rechterhand en assistent tijdens het willekeurig gekozen spel. Zij kan meekijken met een digitaal scherm en hun de weg leiden of waarschuwen voor onverwachte vijanden. Tevens moet zij ervoor waken dat de andere bewoners haar ware aard niet ontdekken, want die weten niks af van de heldenrollen van hun twee vrienden.

Door gebruik te maken van een gameomgeving verschaffen de makers zichzelf onbegrensde mogelijkheden. Of het nu gaat om ballonnetjes gevuld met superkrachten, opdoemende ruimteracevoertuigen of pratende dieren: niets is te gek. De creatieve geesten van de makers kunnen losgaan en zo de vaak toch jonge lezers een fantasierijk verhaal voorschotelen. In het eerste album, Superheldenstrijd, reist het heldhaftige duo naar Power City om een masker te bezorgen bij de verzwakte superheldin Paragona, in Ufo-invasie, deel 2, vliegen ze de ruimte in om te vechten tegen een machtswellustige alien en in De Vloek van Atlantis duiken ze onder water om de werkelijke troonopvolger van de onderzeestad te helpen. Stuk voor stuk avontuurlijke verhalen van slechts 32 pagina’s, met een lekker jeugdig enthousiasme, waarbij durf, inzet en samenwerking de voor jongeren belangrijke thema’s vormen.

De GameKeepers zorgen voor modern superheldenvermaak voor de jongere jeugd, precies waar het voor bedoeld is. Hopelijk lokken deze albums ze weg achter de gameconsoles of de tv, en duiken ze weer vol plezier in een stripboek! Wederom een goede zet van meneer Verhulst.

MADS BRUYNESTEYN

Reeks
GameKeepers
Deel
1-2-3
Pagina's
32
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 7,99