Scotland 2

Tekenaar(s)
Bertrand Marchal
Scenarist(en)
Leo
Rodolphe
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Another fine Ness!

"Kilwood stond bekend als een dorp waar nooit iets gebeurt", moppert brigadier Walton ten overstaan van geheim agente Kathy Austin, die eigenlijk voor de erfenis van haar tante naar Schotland kwam, maar er ongewild — in oplopende graad van ernst — stoot op naaktlopers, brandstichters en communisten. En iets buitenaards, maar dat weet zij nog niet. Wij wel.

Wat we ook weten is dat scenaristen Rodolphe en Leo en tekenaar Bertrand Marchal er rustig hun tijd voor nemen. Ook in dit tweede deel krijgen we weer meer vragen op ons bord dan antwoorden. Dus helaas geen uitdieping van Kathy’s amoureuze jeugd, die nu minder aan bod komt. Zelfs de schuchtere agent Bradley lijkt het opgegeven te hebben haar te versieren. Bovendien krijgt ze versterking van een pseudo-Francis Blake van MI6 (groot, blond, keurig kneveltje). De commies zijn gewaarschuwd!

Gezapig tempo, veel mysterie met gemene slechteriken en geheimzinnige aliens. Vooralsnog zonder monsters van Loch Ness, maar je weet maar nooit. Feilloze tekeningen ook, die de donkere Schotse sfeer erin houden.

KOEN DRIESSENS

Reeks
Scotland
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
sciencefiction
Extra
deel 2 van vijfdelige cyclus
Prijs
€ 9,99