Scotland 1

Tekenaar(s)
Bertrand Marchal
Scenarist(en)
Leo
Rodolphe
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Holy Scotia!

Na Kenya, Namibia en Amazonia mag Old Scotia zich verheugen op de aanwezigheid van de immer frisse verschijning Kathy Austin. Na de toestanden met aliens en nazi’s in de zo ook al broeierige Amazone wil onze favoriete geheim agente aan een Schots loch gaan uitrusten in een haar door een overleden oudtante nagelaten manor in Kilwood, waar Kathy elke zomer de plaatselijke visserspummels het hoofd op hol kwam brengen. Máár — holy smokes! — de manor blijkt pas te zijn afgebrand én tante Imelda blijkt op onfrisse manier aan haar eind te zijn gekomen!

Het is het begin van een who-, what- en whydunit in een grimmig decor bevolkt met norse lieden, die ver lijkt te staan van de bovennatuurlijke tot bovenaardse avonturen die Kathy in de eerder genoemde reeksen moest ondergaan. Al worden af en toe spoken en geesten vernoemd, niet toevallig telkens door geestrijke drank geïnspireerde stamgasten aan de bar van het hotel. Bovendien botst ze op een Oxford-prof die beweert te jagen op "wezens die anders zijn dan wij". Auteurs Rodolphe en Leo warmen hun lezers dus geruime tijd op, maar het is pas op pagina 45 dat de lezers in het kille kasteel van de Killians van Kilwood — jep, er komt een killing aan —  eindelijk kennis nemen van een geheimzinnig buitenaards fenomeen. Oef, eindelijk iets bovennatuurlijks! We waren al bang dat dit verhaal slechts gewoon een ordinaire policier zou worden...

Gooi er nog wat malafide communistische spionnen, een onverwerkte jeugdliefde en een verliefde politieman tegenaan en we hebben voldoende ingrediënten voor opnieuw een onderhoudende en knap door Bertrand Marchal getekende Kathy Austin-cyclus.

KOEN DRIESSENS

Reeks
Scotland
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
detective
fantasy
thriller
Extra
start van nieuwe cyclus
Prijs
€ 8,99
luxe met linnen rug en prent (150 exemplaren)
€ 65,00