De Legende van Malemort 1-2-3-4-5-6 (collector pack)

1. Onder het Bleke Maanlicht - 2. De Poort der Vergetelheid - 3. De Gift van het Bloed - 4. Als het Nacht Wordt... - 5. ... Verdwijnen de Schimmen - 6. Voor Eeuwig...

Tekenaar(s)
Éric Stalner
Scenarist(en)
Éric Stalner
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Eindelijk compleet!

De Legende van Malemort of was het nu Malemort tout court? Het doet de stripliefhebber even twijfelen... Maar het gaat hier wel effectief over die reeks die in het begin van deze eeuw als Malemort bij Talent / Blitz verscheen in hun gesmaakte Millennium-collectie. Toen uitgever Ronny Matton op een gegeven moment met de noorderzon verdween, bleven heel wat mensen met gemengde gevoelens achter en dan hebben we het niet alleen over de openstaande rekeningen bij de drukkerijen. Vele reeksen bleven namelijk ten dele onvertaald achter zodat we al dan niet vruchteloos moesten wachten tot een andere partij die in hun portfolio wilde opnemen. Deze Malemort was er zo ook eentje: het zesde afsluitende deel kreeg tot op heden nooit een Nederlandse vertaling, al moeten we hier wel opmerken dat met deel 5 de reeks ook een redelijk bevredigend einde kende.

Scenarist en tekenaar Éric Stalner (in het colofon staat verkeerdelijk inkleurder Jean-Jacques Chagnaud als tekenaar vermeld) vist hier in dezelfde vijver als Yves Swolfs (Legende) en Jean Dufaux (De Klaagzang van de Verloren Gewesten). Verwacht je dus aan een verhaal vol queesten, een vleugje fantasy en een vampier die True Blood-gewijs het pad van de knappe hoofdrolspeelster Anthea kruist. Met een dergelijke thematiek loert een overkill aan clichés nogal eens om de hoek, maar Stalner weet alles netjes te doseren. Bovendien zet hij hier een paar krachtige personages neer die aan je huid blijven kleven als was het een verse tube 2-componentenlijm waar je de dop van kwijt bent. Zo kan deze vergeten reeks dan ook zonder problemen wedijveren met de eerdergenoemde genregenoten.

Fijn nieuws dus dat Dark Dragon Books deze serie vanonder het stof wilde halen en er in 2019 een mooie tweedelige hardcoveruitgave van heeft gemaakt. Nu verschijnt de inhoud opnieuw als een zesdelige reeks in softcover die enkel als collector pack te koop is.

MARIO STABEL

Reeks
De Legende van Malemort
Deel
1-2-3-4-5-6
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
complete reeks
Prijs
pakket met sleeve
€ 65,95