De Legende van Malemort 1-2-3-4-5-6 (collector pack)

1. Onder het Bleke Maanlicht - 2. De Poort der Vergetelheid - 3. De Gift van het Bloed - 4. Als het Nacht Wordt... - 5. ... Verdwijnen de Schimmen - 6. Voor Eeuwig...

Tekenaar(s)
Éric Stalner
Scenarist(en)
Éric Stalner
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Malemort is een oudere fantasyreeks van Éric Stalner waarvan tussen 1999 en 2003 vijf delen verschenen bij Talent in de collectie Millennium. Het is een van de vele in vertaling onvoltooide reeksen nadat de uitgeverij failliet ging, hoewel de eerste vijf delen wel een afgeronde cyclus vormen. Deel 6, het laatste deel en eigenlijk een op zichzelf staand flashbackverhaal, is nooit in het Nederlands verschenen. Dat euvel maakte Dark Dragon Books in 2019 goed met twee integrale delen met "dossiers": in deel 1 bestaat dat uit welgeteld drie pagina's met losse illustraties, in deel 5 uit vijf pagina's illustraties. Twee jaar later geeft Dark Dragon Books de complete reeks nogmaals uit in zes softcoveralbums die enkel als collector pack met sleeve te verkrijgen is.

Een voorstelling van het verhaal: "In het hart van het bos van Hautes-Pierres, in Katharen-gebied, vecht de mooie, blonde Anthea, dertig jaar na de Albigenzische Kruistochten voor vrijheid en tegen willekeur. Opgejaagd door de haat van Aymond de Montgarac kiest graaf Colbus de Malemort voor de schaduwen. Vervloekt door God en de mens heeft hij geen plek meer onder de levenden. De mooie Anthea is verliefd op de graaf en kiest ervoor om Colbus te volgen, die zowel een kwaadaardig wezen als een vampier is." 

 

Reeks
De Legende van Malemort
Deel
1-2-3-4-5-6
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
complete reeks
Prijs
pakket met sleeve
€ 65,95