DC Icons: Superman - Batman (premium pack)

Superman: Vrede op Aarde - Batman: Oorlog tegen Misdaad

Tekenaar(s)
Alex Ross
Scenarist(en)
Paul Dini
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Echte Batman-oren

Eind jaren 1990 en begin jaren 2000 hebben schrijver Paul Dini en tekenaar Alex Ross ZES verhalen gemaakt over bekende Superhelden VAN DC. Uitgeverij Dark Dragon Books vist deze nu uit de goedgevulde comicvijver en heeft hiermee een fraaie vangst aan de vertaalhaak geslagen. De beide delen van Batman en Superman hebben in hun thuisland meerdere stripprijzen gewonnen. 

Ook niet meer dan terecht, want alleen al de schilderkunst van Alex Ross is een prijs waard. Dark Dragon Books heeft al meer van hem vertaald en iedere bladzijde is een kunstwerk op zich. Hoewel Ross vooral bekend staat om zijn covers van DC-reeksen, heeft hij een uitgebreid portfolio op zijn naam staan.

Schrijver Paul Dini is in ons taalgebied geen bekende naam, maar ook hij heeft veel ervaring in de comicwereld. Wat opvalt, is dat hij bij deze verhalen geen gebruik maakt van tekstballonnen. Het verhaal wordt in losse zinnen bij de tekeningen verteld. Hierdoor oogt het in het begin wat onwennig en hoewel het geen spannende verhalen zijn, heeft hij er wel degelijk goed over nagedacht.

Superman heeft het imago van een brave burger en zijn idee om op één dag de voedseltekorten in de wereld op te lossen, klinkt wel heel naïef. Vaak wordt hij als een held onthaald, maar niet iedereen ziet hem met zijn zakken voedsel even graag komen. Zijn idee is anno 2022 nog steeds akelig actueel en dat maakt dit verhaal beter dan je zou verwachten.

Het Batman-verhaal vonden we persoonlijk nog beter. De plannen van een projectontwikkelaar voor een achtergestelde wijk bevallen Bruce Wayne niet en als Batman neemt hij het initiatief om de wijk te ontdoen van alle misdadigers. Pijnlijke herinneringen aan zijn jeugd zorgen voor een diepgang die zijn weerslag heeft op het verhaal. De Batman van Ross heeft een strak zittend pak met scherpe puntoren. Vooral die puntoren vinden we al een reden om deze Batman vaker te lezen.

DAI HEINEN

Reeks
DC Icons
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
complete verhalen
Prijs
pakket met megaposter
€ 29,95