GameKeepers 1: Superheldenstrijd

Tekenaar(s)
Pedro J. Colombo
Charel Cambré
Scenarist(en)
Nico De Braeckeleer
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Op 7 september verschijnt een eerste album van de gloednieuwe stripreeks GameKeepers naar de gelijknamige tv-reeks van Studio 100 op Ketnet. Charel Cambré, die al heel wat lopende reeksen op zijn naam heeft en een verleden bij Studio 100 heeft, is er de storyboardtekenaar van. De eigenlijke tekeningen zijn van Spanjaard Pedro J. Colombo, met wie Charel al samenwerkt voor De Kronieken van AmorasNico De Braeckeleer schrijft de verhalen. De veertiger verdiende zijn sporen als scenarist voor de tv-reeks F.C. De Kampioenen en stootte bij Studio 100 door als schrijver van boekjes van zowat alle tv-reeksen die Studio 100 produceert. Hij is ook de co-scenarist van diverse K3-films en alle Nachtwacht-films. Daarnaast schreef hij romans, zoals de bovennatuurlijke thrillers Nachtblauw en Het Enigma van 8 en de young adult-romanreeksen Dodenwereld, Adem en Bron. Voor kinderen schreef hij de reeksen Toby Fleming, Hartsvriendinnen, Manon op de Manege, Het Kattenmeisje, Don Kameleon, De Tweeling Mysteries, Soccer City en Vampier.

In de tv-reeks GameKeepers moeten het meisje Sari en de jongen Mats in elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil. Sari en Mats wonen in Villa Forêt met verschillende jongeren onder toezicht van conciërge Jacob.

De korte inhoud van het eerste stripalbum: "Mats en Sari moeten de superheldengame Superhero Clash spelen. Om dit spel te winnen, moeten ze een superheldenmasker tot bij de verzwakte superheldin Paragona brengen. Met de kracht uit dat masker kan ze terug over de superheldenstad Power City regeren. De GameKeepers hebben slechts tijd tot zonsondergang. De superschurk Villano, die wordt bestuurd door GameMaster, stelt alles in het werk om hun missie te laten falen zodat hij zelf de macht over de stad voor altijd kan overnemen. Slagen Mats en Sari in hun opdracht of betekent dit het einde van de superheldenwereld én van de echte wereld?"

Reeks
GameKeepers
Deel
1
Pagina's
32
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,50