Largo Winch 23: De Kármánlijn

Tekenaar(s)
Philippe Francq
Scenarist(en)
Éric Giacometti
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Met zijn tijd mee

Nu meerdere miljardairs als Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson in de ruimte zijn geweest of voornemens zijn er naartoe te gaan, kan stripmiljardair Largo Winch natuurlijk niet achterblijven. Largo wordt door concurrent Jarod Manskind uitgenodigd om een trip naar de ruimte te maken. Uiteraard blijkt hier meer aan de hand te zijn. De titel van het album, De Kármánlijn, verwijst naar de denkbeeldige grens op 100 kilometer van de aarde. De Amerikaans-Hongaarse natuurkundige Theodore von Kármán heeft ontdekt dat op deze hoogte het verschil tussen luchtvaart en ruimtevaart ontstaat. Behalve dit atmosferische uitje wordt Largo ook geconfronteerd met andere hedendaagse uitdagingen die een meer zakelijk karakter hebben. Actiegroep Blue Origin pleit voor meer duurzaamheid en na een bezoek aan zijn Indonesische mijn komt bij Largo ook steeds meer het besef dat hij zijn organisatie moet aanpassen aan de moderne tijdsgeest. Dat betekent ook een herschikking van activiteiten die onder de Groep W vallen en vers bloed in de raad van bestuur. Een raad die niet alleen uit geestverwanten bestaat, maar dat hebben we al vaker ontdekt in de eerder verschenen delen.

Inmiddels zijn we toe aan het derde deel van Éric Giacometti, die de nobele taak had om Jean Van Hamme op te volgen als scenarist van Largo Winch, nog steeds een van de best verkopende stripreeksen van het moment. Giacometti bewijst ook nu weer dat hij een goed en leesbaar Largo Winch-verhaal kan neerzetten. Hij legt zijn eigen accenten zonder te grote wijzigen door te voeren. Hilarisch vinden we het moment wanneer Simon in een Engelse pub gezelschap krijgt van een varken en diens eigenaresse.

Dat Philippe Francq tot de beste realistische tekenaars behoort, wisten we al en hij levert altijd werk van zeer hoog niveau. Een knappe prestatie voor iemand die alweer toe is aan zijn drieëntwintigste album in deze reeks zonder aan kwaliteit in te leveren.

Largo Winch bewijst met zijn tijd mee te gaan en op deze manier kan hij nog vele jaren mee.

DAI HEINEN

Reeks
Largo Winch
Deel
23
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
thriller
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover
€ 16,95
luxe op groot formaat met ex libris
€ 215,00