De Onthoofde Arenden bundeling 11

21. De Hand van de Profeet - 22. Sigwald

Tekenaar(s)
Michel Pierret
Scenarist(en)
Michel Pierret
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
december 2016

Blijft boeien

Daedalus heeft geen bijzondere traditie in het bundelen van reeksen die het al uitgaf. Maandelijks geeft het al genoeg nieuwe titels uit om niet per se bij het verleden te hoeven stilstaan. Bovendien hebben uitgevers als CastermanDargaud en Dupuis elk langer dan halve eeuwen materiaal beschikbaar om uit te kiezen. Een uitzondering bij Daedalus is de langlopende reeks De Onthoofde Arenden dat Daedalus sinds 2003 gestaag uitgeeft in bundelingen van twee verhalen die daarna worden gevolgd door de softcoverversies van elk verhaal. Geen extra's, gewoon de verhalen van een middeleeuwse reeks die in het Frans al sinds 1985 loopt.

Nadat Talent er in 2004 mee ophield na deel 9, begon Daedalus opnieuw met de reeks en houdt het geduldig vol om de Franse reeks bij te benen. Vorig jaar publiceerde Michel Pierret (niet de bedenker van de reeks) deel 27. De vertaalachterstand slinkt, want in bundeling 11 staan de delen 21 en 22. Pierret tekent de reeks al sinds deel 5. Zijn scenario's werden verzorgd door Jean-Charles Kraehn (deel 5-13) en Erik Arnoux (deel 14-18) waarop Pierret het vanaf deel 19 op zijn eentje klaart.

Pierrets tekeningen munten niet uit in originaliteit of spitsvondige, grafische technieken. Maar dat hoeft niet. Het zijn de verhalen en de personages die blijven boeien. Zoals in de vorige bundeling te vermoeden viel, neemt Hugo's zoon Sigwald meer en meer het voortouw. In deel 21 kan hij een lang gekoesterde wraak uitvoeren en dat effent de weg naar een volgende cyclus. Elk nieuw album weet nog steeds vijftien- tot twintigduizend Franse lezers te bekoren.

Reeks
De Onthoofde Arenden
Deel
Bundeling 11
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis