De Klaagzang van de Verloren Gewesten cyclus De Genaderidders integraal

5. Moriganen - 6. De Guinea Lord - 7. Fee Sanctus - 8. Sill Valt

Tekenaar(s)
Philippe Delaby
Jérémy Petiqueux
Scenarist(en)
Jean Dufaux
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum
december 2016

Bovennatuurljke strijd

In 2012 bundelde Dargaud de prachtige eerste cyclus van De Klaagzang van de Verloren Gewesten, nog steeds een geliefd hoogtepunt in de carrières van Grzegorz Rosinski en Jean Dufaux. Toen al rees de vraag of de dan nog lopende tweede cyclus van De Genaderidders door Philippe Delaby en Dufaux gebundeld zou worden. Geduld was aan de orde, maar hier is ie dan. De cover is van Jérémy Petiqueux, die na de vroege dood van Delaby het vierde deel afwerkte, ondanks zijn aanvankelijke verzet om in het spoor van zijn grote leermeester te (moeten) volgen. 

De Genaderidders speelt zich lang voor de geboorte van Sioban (spreek uit als "Sjovon") uit de eerste cyclus af en volgt Genaderidder Seamus die mee aan de zijde van Sioban vocht. Hij staat zijn meester Sill Valt bij die naar Glen Sarrick trekt. Een Morigane zaait er dood en verderf, maar nadat ze naar het licht overgaat en op het punt staat alle geheimen van de Moriganen te vertellen, duikt er een Guinea Lord op, het soort duivel waar Delaby indruk mee maakte. Een bovennatuurlijke strijd kan beginnen.

De integrale is verrijkt met een voorwoord van Dufaux die een hommage brengt aan Delaby, een mooie verzameling potloodschetsen en pagina's in potlood, een covergalerij en de illustratie die Delaby maakte voor het Brussels International Festival of Fantastic Film. Ondertussen loopt de derde cyclus De Heksen met Béatrice Tillier als tekenares. Geduld! Die integrale van haar cyclus komt ook nog wel.

Reeks
De Klaagzang van de Verloren Gewesten
Pagina's
240
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
complete cyclus met bonuspagina's