De Onthoofde Arenden bundeling 1

1. De Nacht van de Troubadour - 2. De Erfgenaam zonder Naam

Tekenaar(s)
Jean-Charles Kraehn
Scenarist(en)
Patrice Pellerin
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum
december 2009

Een stevige reeks

Medio dertiende eeuw... Frankrijk wordt geregeerd door Lodewijk de Heilige. Terwijl de koning tracht de touwtjes stevig in handen te krijgen, woedt er in centraal-Frankrijk een machtsstrijd tussen enkele van zijn grote leenheren. Temidden van de strijd ligt de onneembare vesting Grozenc onder het bestuur van Enguerran. Zowel de graaf van Berry als de graaf van Lamarche trachten getrouwheid van Enguerran, burchtheer van Grozenc, af te dwingen. Uit schrik voor hoogverraad stuurt Alfons, de heer van Poitiers en de broer van de koning, een afgevaardigde om zich ervan te vergewissen dat Enguerran getrouw zal blijven aan zijn vorst. Ondertussen wordt in de bossen van Grozenc een duo troubadours aangehouden op verdenking van stroperij. De troubadours blijken echter een verborgen agenda te hebben. Een van hen, Hugo, is de rechtmatige erfgenaam van Grozenc. Zijn maat Koppensneller is een oude vriend van Hugo's vader, heer Renaud, die in het Heilige Land verraden werd door Enguerran. Diezelfde avond nog gaan de poppen aan het dansen...

Patrice Pellerin brengt een gedetailleerd historisch scenario ten berde dat de lezer meteen bij de keel grijpt. Vanaf deel 1 worden de belangrijkste schaakstukken op het bord geplaatst en worden bepaalde banden gesmeed die later de reeks zullen dragen (we doelen hiermee bijvoorbeeld op de verstandhouding tussen Hugo en Alix, de knappe dochter van Enguerran). De achtergrond van een geladen politieke situatie en spoken uit het verleden maken van De Onthoofde Arenden een stevige reeks waar enige concentratie voor vereist is.

Jean-Charles Kraehn verzorgt in deze delen nog het tekenwerk (later zal Michel Pierret dit overnemen) wat staat voor grootse, gedetailleerde decors en realistische personages.

Met deze eerste bundeling is Daedalus gestart met een reeks die ondertussen in het Frans al 22 delen telt. De bundeling bevat de eerste twee delen van de reeks die later nog in twee afzonderlijke softcoveralbums zullen verschijnen. De bundeling wordt momenteel aan een aantrekkelijke introductieprijs aangeboden. Fans van het betere historische werk: waag je kans!

JACKY CORNELIS

Reeks
De Onthoofde Arenden
Deel
bundeling 11
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis