XIII Trilogy: Jones start in 2023

8 januari 2023 Vooruitblikken

In 2021 konden we al eens de op stapel staande minireeks over Jones uit XIII aankondigen. Inmiddels komt de release ervan dichterbij. Onderstaande coverontwerpen zijn onlangs gedeeld door Dargaud-uitgever Yves Schlirf, maar die wijken af van de cover die we intussen kunnen laten zien. De ontwerpen zijn wellicht voor deel 2. 

Het verhaal over Jones betreft een trilogie door Olivier TaDuc (Chinaman) en Yann onder de reeksnaam XIII Trilogy. Er is inmiddels sprake van meerdere trilogiën over ook andere figuren en door andere stripmakers. Er was al eens een spin-off van XIII met XIII Mystery die dertien albums telt door evenveel verschillende auteursteams over nevenfiguren uit de stripreeks van William Vance en Jean Van Hamme.

Voor XIII Mystery schreef Yann al over de jongere Jones in het door Éric Henninot getekende album Little Jones. De Jones-trilogie vertelt verder over haar carrière bij het Amerikaanse leger. grijpt hij samen met tekenaar Ook TaDuc tekende al een album in de reeks XIII Mystery, meer bepaald over Jonathan Fly. Jean Van Hamme vond dat Yann met succes over de jeugd van Thorgal vertelde en zag het potentieel in van een reeks over een jongere Jones, gesitueerd in de jaren 1970.

Dargaud liet TaDuc rustig verder werken en zoveel mogelijk op te schieten voor het de drie delen, of toch al zeker de delen 1 en 2 redelijk dicht op elkaar te laten verschijnen. Concrete verschijningsdatums zijn er echter nog niet, al zouden we eind dit jaar toch al het eerste album moeten kunnen lezen.

En hier is alvast de coverillustratie van deel 2.