Terug naar overzicht

Spin-off van Jones uit XIII door Olivier TaDuc en Yann

16 juli 2021 Vooruitblik

Behalve de inmiddels gelanceerde spin-off van Largo Winch, Het Fortuin van de Winczlavs, staat er ook een spin-off over majoor Jones uit de reeks XIII op stapel. Daar gaf Jean Van Hamme een paar jaar geleden zijn goedkeuring voor. Hij schrijft het namelijk niet zelf, dat laat hij over aan Yann. Deze laatste schreef al over de jongere Jones in het door Éric Henninot getekende album Little Jones in de reeks XIII Mystery. Dat smaakte naar meer en die kans grijpt hij samen met tekenaar Olivier TaDuc (bekend van de western Chinaman). TaDuc tekende eveneens een album in de reeks XIII Mystery, meer bepaald over Jonathan Fly. Jean Van Hamme vond dat Yann met succes over de jeugd van Thorgal vertelt en ziet het potentieel in van een reeks over een jongere Jones, gesitueerd in de jaren 1970.

De minireeks over Jones wordt een trilogie waarvan deel 1 normaal gezien pas eind 2022 of begin 2023 zal verschijnen. TaDuc heeft al een tiental pagina's getekend van deel 1. Uitgeverij Dargaud wacht liever wat langer om dat album uit te geven zodat deel 2 sneller kan volgen, wellicht ook nog in 2023. TaDuc zei in een interview voor ActuaBD.com dat hij probeert om zo dicht mogelijk de tekenstijl van William Vance te benaderen, maar hij geeft zelf al aan dat hij Vance niet is. Hij wil het voorbeeld ook niet zomaar overtrekken. Op dat gebied kreeg hij geen richtlijnen om het zo of zo te doen. Hij wil anders wel gewoon een mooi, verleidelijk meisje van een jaar of twintig op papier zetten. Hij twijfelt er nog over of hij een assistent zal inschakelen om voer- en vliegtuigen en dat soort technische elementen te tekenen. Hij tekent zelf liever paarden dan dergelijke tuigen.

De afbeelding bij dit bericht is van de hand van TaDuc. In een eerder stadium maakte Félix Meynet concepttekeningen voor de geplande trilogie die we hieronder afbeelden. Hij tekent deze reeks dus niet. Meynet en Yann werken al samen aan de reeks Savage. Momenteel werkt het duo aan een Napoleon-tweeluik voor Dupuis.

Terug naar overzicht