Thorgal Saga door de auteurs van De Vier van Baker Street

20 maart 2024 Vooruitblikken

Thorgal Saga, de nevenreeks met dikke one-shots door telkens andere auteurs, breidt almaar verderuit. Na het eerste verschenen album van Robin Recht, Vaarwel Aaricia, en dat van Corentin Rouge en Fred Duval, Wendigo, lopen er diverse producties voor one-shots door Roman Surzhenko en YannMohamed Aouamri en Antoine OzanamChristophe Bec en Valérie Mangin en nog meer die nog niet officieel zijn bekendgemaakt. Over het door David Etien getekende album kunnen we oudere info bijstellen. Hij is klaar met de potloodtekeningen van de 92 pagina's die zijn verhaal zal tellen. Sinds deze maand is hij begonnen met het inkten ervan. Eerder werd meegedeeld dat zijn album in 2026 zou verschijnen.

David Etien is ook de tekenaar van een paar albums van Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht, een reeks die hij al gemeen heeft met zijn collega Aouamri. Verder tekent hij Rommelgem en Idefix, allebei spin-offs van bekende stripreeksen. De reeks waarmee hij doorbrak is De Vier van Baker Street, waarin straatkinderen te maken krijgen met de beroemde detective Sherlock Holmes. Olivier Legrand en Jean-Blaise Djian schrijven samen De Vier van Baker Street en dat hebben ze ook gedaan voor de Thorgal Saga van Etien.

Het is al enkele jaren geweten dat De Vier van Baker Street zal ophouden na deel 12. Het Franse deel 10 verschijnt op 17 april 2024. Deze reeks loopt in het Nederlands bij Daedalus.

Omdat David Etien niet meer wil samenwerken met Régis Loisel en Serge Le Tendre (lees hier nog eens waarom), tekent hij bijgevolg niet het laatste deel van Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht. Dat achtste deel is opnieuw het werk van Vincent Mallié, die de delen 3 en 4 van de prequelreeks heeft getekend. Het wordt een dubbeldikke afsluiter van zo'n 100 pagina's. Het album wordt eind dit jaar in het Frans verwacht. Daarna zou er nog één enkel verhaal moeten verschijnen, getekend door Loisel zelf, die Na de Zoektocht zou heten, en die zich, met een oudere Bolster in de hoofdrol, afspeelt na de vierdelige hoofdreeks die oorspronkelijk tussen 1984 en 1987 is verschenen.