Silvester in april 2024

22 maart 2024 Vooruitblikken

Space opera met goed en bekend volk en wijn, daar vliegt Silvester in april in. Hieronder stellen we de te verschijnen titels aan je voor. In april verschijnen ook nog de eerder aangekondigde luxe-uitvoeringen van Rei-Sen Pacific deel 1 en De Horde van de Tegenwind deel 1 bij. Check ook deze pdf met het overzicht van maart en april.

Dune, de Officiële Graphic Novel van de Film 1

"De officiële graphic novel-bewerking van Denis Villeneuves epische eerste Dune-film! Dit boek vertelt het verhaal van de heroïsche levensweg van Paul Atreides (in de films en ook in deze graphic novel gespeeld door Timothée Chalamet). Van dit album met stofomslag verschijnt ook een collectors'e edition op 100 exemplaren met een andere cover, linnen rug en ex libris.

Dune is een mythische en emotioneel geladen heroïsche reis en is gebaseerd op de baanbrekende roman van Frank Herbert. Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman met een lotsbestemming die hij zelf initieel niet kan doorgronden. Paul moet naar Arrakis, de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Ondertussen bevechten kwaadaardige krachten elkaar in een groot conflict over Spice, de kostbaarste grondstof ooit en enkel en alleen te vinden op Arrakis. Spice kan wellicht het grootste potentieel van de mensheid ontsluiten, maar enkel diegenen die hun angst kunnen overwinnen zullen overleven.

Striplegende Bill Sienkiewicz, die in 1984 de originele Dune-strip voor Marvel tekende, keert terug naar het Dune-universum en ontwierp de cover voor deze graphic novel. Het scenario werd bewerkt door schrijfster Lilah Sturges. Dit album is getekend door Drew Johnson met inkleuring van Zid. Aanvullend is er artwork van de veelgeprezen Britse scifi- en striptekenaar John Ridgway (Doctor Who) en de legendarische Tim Sale (Batman: The Long Halloween)."

Dune, Huis Harkonnen 3

Slot van deze Dune-cyclus. Naast de hardcover met stofomslag is er ook een collector's edition op 100 exemplaren met een andere cover, ex libris en linnen rug.

"De tweede reeks van de officiële prequel van het baanbrekende Dune. Een graphic novel in drie delen. Atoomdreigingen en profetische visioenen, dodelijke vijanden, samenzweringen vol vernietiging en dood... gekoppeld aan huwelijksaanzoeken en politieke spanningen. Een terroristisch aanslag verijdelt de plannen van Leto. Hij en anderen verkeren in groot gevaar en niet iedereen zal dat overleven! Noodlottige beslissingen en onvoorstelbare tragedies, ernstige beschuldigingen, moordplannen en een ongebruikelijke, maar toch trouwe familie... De Baron zal koste wat kost wraak nemen en Leto wacht een pijnlijk afscheid op het einde van deze succesvolle prequel..."

BRZKR 1

BRZRKR is het stripdebuut van Keanu Reeves, jawel, de acteur uit The Matrix, John Wick en andere successen, in samenwerking met New York Times-bestsellerauteur Matt Kindt en tekenaar Ron Garney. "BRZRKR is een bruut gewelddadig drieluik over het gevecht van een onsterfelijke krijger door de eeuwen heen.

"Een oorlog zonder einde. De man die enkel bekend staat als B. is half sterveling en half God, vervloekt en gedwongen tot geweld... zelfs wanneer hij zijn geestelijke gezondheid hiervoor moet opofferen. Na eeuwenlang over de wereld te hebben rondgezworven, heeft de Berzerker misschien eindelijk een doel gevonden - wanneer hij voor de Amerikaanse regering de strijd voert die voor iemand anders te gewelddadig en te gevaarlijk was. In ruil daarvoor krijgt B. het enige waar hij naar verlangt: de waarheid over zijn eindeloze, met bloed doordrenkte bestaan... en hoe hij daar een einde aan kan maken."

De Vergeten Bourgogne 1

"De vergeten Bourgogne is een reeks van 3 delen. Elk deel vormt een compleet verhaal. Het verhaal van een bosrijke streek in Bourgondië en een mysterieuze fles die het gebied nieuw leven zou kunnen inblazen...

Manu, eigenaar van een perceel, is — net als zijn vader vóór hem — geobsedeerd door de wens om een superieure wijn te maken. Daarom huurt hij de wijngaard van Mollepierre, want hij is ervan overtuigd dat hier - in de Mâconnais nabij Cruzille - een groots wijnbouwgebied in vergetelheid is geraakt. Vervolgens neemt de droom van Manu vaste vormen aan, want de wijngaard is te koop. En dán vindt een vriend van Manu een partij oude flessen zonder etiket, naast een prachtige onbekende wijn uit 1959. Als Manu de wijn proeft, raakt hij zwaar geëmotioneerd; dit is namelijk de meest uitgelezen wijn die hij ooit heeft gedronken. Nu heeft Manu een bewijs, en meteen ook een obsessie; hij móet terug naar de oorsprong van de wijn in die fles! De onderstokken die dit wonder mogelijk hebben gemaakt, wil hij opnieuw — ter ere van zijn overleden vader — planten in Mollepierre. Zo begint een onderzoek of, beter gezegd, een onvermijdelijke zoektocht..."