Dark Dragon Books in april tot juni 2024

19 maart 2024 Vooruitblikken

Na de aankondigingen van alle comictitels presenteren we nu ook de albums van Europese bodem die Dark Dragon Books in kwartaal uitgeeft. Je vindt deze ook terug in Te verschijnen, waar je tevens de pdf van het aanbod kan downloaden.

Het Parijs der Wonderen 2 (april)

Slot van het steampunktweeluik door Étienne Willem en Pierre Pevel.

"We zijn in het jaar 1909. Louis Denizart Hippolyte Griffont is een gentleman en magiër. Hij krijgt de uiterst gevoelige zaak toevertrouwd om een bedrieger te ontmaskeren die magie gebruikt om een deftig Parijs casino te bedotten. Zijn onderzoek sleurt hem mee in een staatszaak waarbij Elderwereld is betrokken. En alsof dat nog niet genoeg is, duikt een uiterst aantrekkelijke afvallige elf weer op, die ook opereert als spion en inbreker."

Mara 1-2 (april)

"Spannende erotische thriller in vijf delen van Cosimo Ferri, de tekenaar en scenarist van succesvolle reeksen als Achilles en Odysseus. De negenentwintigjarige Mara is en schrijfster van misdaadromans. Ze heeft een passie voor onopgeloste zaken en voor inspiratie doet ze zelf onderzoek en onthult zo de dader. Maar hier komt de duistere kant van de mooie jonge vrouw naar voren. Omdat ze geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem, besluit ze de schuldige zelf te straffen. Met haar schoonheid en ongeremdheid weet ze haar prooi handig in haar web te lokken. Waar komt deze honger naar gerechtigheid vandaan? Welke beproeving kan een jonge, vrolijke, getalenteerde en mooie vrouw veranderen in een sinistere schurk? Ongetwijfeld een geheim dat ze diep in haar geheugen verborgen houdt."

Nautilus 3 (april)

"Kimball O’Hara is een agent van de Britse geheime dienst aan het einde van de negentiende eeuw. Van Ierse afkomst, maar opgegroeid in India maken zijn intelligentie, zijn uitstekende fysieke conditie en zijn morele oprechtheid hem tot een belangrijke beschermer van de kroon. Maar zijn toekomst wordt op zijn kop gezet als hij zich op een avond in 1899 in Bombay op een Engelse regeringsboot bevindt. Door intriges van een Russische agent ontploft een bom tijdens het officiële feest... Om zijn onschuld te bewijzen, zal hij zich 20.000 mijl onder zee moeten begeven, samen met de legendarische kapitein Nemo en zijn Nautilus."

Stranger Things 7-8 (april)

"Zomerkamp speelt zich af tussen Stranger Things seizoen 2 en 3. Een niet te missen avontuur voor fans van de Netflix-serie Stranger Things!

Dustin komt aan bij Camp Know Where om de nieuwe sociale hiërarchie te navigeren zonder de steun van zijn avontuurlijke groep uit Hawkins. Naast te maken te hebben met nerdy pestkoppen, wordt de jonge wetenschappers en kampbegeleiders ook geconfronteerd met een nieuwe dreiging. Een mysterieuze figuur met sinistere bedoelingen arriveert om de serene bosscène te verstoren. Wanneer kampbegeleiders beginnen te verdwijnen, zal de oplossing geen hogere wiskunde zijn, maar Dustin zal op dezelfde golflengte moeten komen als Suzie en de andere kampeerders voordat de spanning een kookpunt bereikt."

The Young Lion (april)

Van dezelfde auteur Gyula Pozsgay die het album The Old Tiger maakte, eveneens verschenen bij Dark Dragon Books. Van dit album komt ook een luxe uit met een andere cover, een extra dossier van 8 pagina's en een linnen rug.

Aan de rand van Sopron, Hongarije, ligt een kerkhof vol helden. Hier staat een bijzonder monument. Een grafsteen versierd met een verwrongen propeller, afkomstig van een neergeschoten vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier rust een jongeman samen met zijn familie. Zijn naam is László Molnár; tot aan zijn dood was hij de meest doeltreffende gevechtspiloot van Hongarije. Zijn bijnaam was LION. Dit is zijn verhaal..."

Conan de Barbaar bundeling 1 (mei)

Dubbeldikke bundeling van de nieuwe Conan-verhalen van Titan Comics. Tekenaar Roberto de la Torre doet zijn best in navolging van de legendarische Conan-tekenaar John Buscema.

"Een origineel nieuw Conan avontuur die in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van het eerste uur en een brug slaat naar een nieuwe generatie Conan-fans. Inclusief uitgebreid dossier en extra kort verhaal dat niet in de softcoveredities (die later pas zullen verschijnen) komt te staan.

Jaren na de slag bij Venarium keert een vermoeide Conan terug naar zijn thuisland op zoek naar rust en eenzaamheid. Een mysterieuze verkenner waarschuwt de Cimmeriër echter voor een dreigende aanval uit de Pictische wildernis. Zullen ze in staat zijn om deze nieuwe horde indringers tegen te houden?"

Hailstone (mei)

"Realistisch getekende westernthriller. Dubbeldikke hardcover.

Het geïsoleerde stadje Hailstone in Montana is afgesneden van de buitenwereld door een genadeloze winter. Maar dan raakt het voedsel op en verdwijnen mensen. Wanhopige stadsbewoners wenden zich tot sheriff Denton Ross en de nabijgelegen militaire fabriek voor hulp. Maar waarom is de fabriek hier, zo ver van de oorlog? En hoe kan het de Union-troepen van voedsel voorzien terwijl de stad door sneeuw is afgesneden? In hun zoektocht naar antwoorden zal de sheriff Ross duistere geheimen ontdekken over de mysterieuze fabriek, hun ogenschijnlijk slaperige stad en het verleden van Ross dat hun leven voor altijd zal veranderen... als ze het overleven."

Kolonisatie 8 (mei)

"Kolonisatie is een moderne space-opera die zowel de donkere hoeken van het universum als daarbuiten die van de menselijke ziel verkent. Nieuw avontuur in een van de meest populaire sf-stripreeksen. Elk album is een afgerond verhaal. Tekeningen van Vincenzo Cucca, bekend van Pandamonia en Hot Charlotte. Van scenarist Denis-Pierre Filippi verscheen ook in vertaling bij Dark Dragon Books: 999 - De dageraad van het Niets, De Buitengewone Reis, Dromen, Prima Spatia, John Lord en Terra Prohibita.

In het oneindige heelal stuurt het Agentschap zijn elite-eenheden op zoek naar de verloren Kolonies. Hun doel: de kolonisten terugvinden voordat Raylan en zijn Plunderaars dat doen. Deze laatsten pleiten bovendien voor een volledige breuk met de Atil-beschaving, een bondgenoot van de mensheid sinds de grote migratie."

Solo Legatus 3-4 (mei)

De twee laatste delen.

"In de kannibalenwereld is dit de ultieme confrontatie. Zullen herbivoren en carnivoren in staat zijn hun geschillen opzij te zetten om de dodelijke aanvallen van de mensen te weerstaan?"

Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn 4 (mei)

"1733, Europa is verdeeld door de successieoorlog om de Poolse troon, waarbij François, een jonge officier in het Franse leger, verliefd wordt op een mooie Oostenrijkse vrouw. Tijdens het heftige beleg van Philippsbourg, slechts een jaar later, zal François zijn eigen volk moeten confronteren. De gevechten zijn intens en gewelddadig, maar bij zonsondergang sluiten de soldaten een wapenstilstand en verzamelen ze zich rond sprankelende wijn voor de Fransen en zoete Tokay voor de Oostenrijkers. Dit vredige moment markeert de opkomst van een toekomstige 'wijnoorlog' tussen Champagne en Tokay."

Agatha Christie 13: En het Einde Is de Dood (juni)

"Verstripping van de gelijknamige roman. Tekenaar Emmanuel Despujol is bekend als tekenaar van de laatste delen van de reeks Aspis, Detectives van het Ongewone en Het Tiende Volk.

Wanneer Reniseb terugkeert naar haar familie na de dood van haar echtgenoot, lijkt het huis onveranderd. Maar haar vader, Imhotep, heeft een nieuwe bijvrouw en zij lijkt de volledige controle over het huishouden te hebben overgenomen. Door haar ontstaan jaloezie, chaos en haat... Voor de allereerste keer in haar carrière plaatst Agatha Christie haar verhaal buiten de 20e eeuw... En niets minder dan het oude Egypte vormt het decor voor een nieuw meesterwerk."

Celestine en de Paarden 12 (juni)

"Wie houdt er nou niet van vakantie? Salar en Celestine  in ieder geval wel, maar van Hummie weet ik het zo net nog niet!"

Hellé Nice: Leven met Grote Snelheid (herziene editie) (juni)

Dezelfde strip van 2022, nu met een coverwikkel errond en een artprint erbij.

Van Giuseppe Manunta, de maker van het voortreffelijke familiedrama Het Diner, komt nu het one-shot Hellé Nice, een biografische strip van een eigenzinnige, avontuurlijke vrouw: Mariette Hélène Delangle (1900-1984) alias Hellé Nice.

De française was de muze van een Parijse schilder, danser, stripper, avonturier en piloot. Een vrije persoonlijkheid, geliefd, geprezen maar vervolgens verraden en gekleineerd. Tussen 1928 en 1939 reed ze als racepiloot mee in meer dan zeventig races. In 1936 crashte ze serieus tijdens een race in Brazilië. Na de Tweede Wereldoorlog probeerde ze haar racecarrière (en haar leven) te hernemen, maar dat raakte ondermijnd door niet bewezen beschuldigingen van collaboratie met de nazi's. Spoiler alert: uit de geschiedenisboekjes kan je al leren dat ze berooid stierf, door iedereen vergeten.

Orgies & Barbaren V (juni)

"Erotische fantasieverhalen waarin dezelfde vurige, sensuele en onafhankelijke wezens met weelderige rondingen de hoofdrol spelen. Deze dames zijn seksueel zeer actief en hebben geen remmingen om hun charmes te tonen, zonder echter in de val te trappen van mannelijke boosaardigheid."

Sigi 1 (juni)

"Tweeluik van Erik Arnoux en David Morancho, de makers van Sara Lone. Geïnspireerd op de reis van Clärenore Stinnes (1901-1990), een autoliefhebber die in 1927 met de auto de wereld rondreisde, vertelt deze reeks ons het verhaal van een jonge Duitse globetrotter genaamd Sigrid Hässler, oftewel Sigi. Erik Arnoux verbeeldt met lef de weerspiegeling van een tijdperk en het begin van de vrouwenemancipatie te midden van de grote natuurlijke decors die David Morancho zo goed weet te illustreren.

Kruip achter het stuur met Sigi, de eerste vrouw die per auto een wereldreis maakte! In het Berlijn van eind jaren 1920 droomt Sigi ervan om een ​​wereldreis te maken om te bewijzen dat autorijden geen luxe is voorbehouden aan mannen die vrouwen achter het fornuis willen houden!"

Thracië 2 (juni)

"Na elkaar jaren niet meer te hebben gezien, hebben Cleio, de Gallische slaaf, en Adriana, de mooie patriciër, elkaar eindelijk teruggevonden... maar hij is nu een gladiator en zij is inmiddels getrouwd. Hun liefde lijkt meer dan ooit onmogelijk... Terwijl Cleio vecht voor zijn leven in de arena, tegen de gevaarlijkste veteranen van Rome, speelt Adriana een nog gevaarlijker spel door zich te verdiepen in de intriges van de Romeinse aristocratie om haar jeugdliefde vrijheid te schenken.  Zullen de vervloekte geliefden elkaar kunnen vinden ondanks de intriges en samenzweringen aan het hof van keizer Domitianus?

Een historische en epische reis in de wereld van de gladiatoren in het oude Rome."

Pakketten

Overzicht van alle pakketten die Dark Dragon Books in kwartaal 2 samenstelt.

 • Het Parijs der Wonderen deel 1-2 (voordeelpakket) (april)
 • Nautilus deel 1-2 (voordeelpakket) (april)
 • Sara deel 1-2-3 (collector pack) met sleeve (april)
 • Stranger Things deel 1-2 (voordeelpakket) (april)
 • The Old Tiger + The Young Lion (voordeelpakket) (april)
 • Vinifera - De Geschiedenis van de Wijnstokken en de Wijn deel 1-2-3-4 (collector pack, hardcover) (april)
 • Conan de Avonturier deel 7-8-9 (Jubileum Editie collector pack) met sleeve (mei). Met de eerste drie door Dark Dragon Books vertaalde albums nadat Glénat de eerste zes delen had vertaald (toen zonder dossiers en bonuspagina's van de Franse versies).
 • Kolonisatie deel 8 + Prima Spatia deel 1 (voordeelpakket) (mei). Bij het nieuwe album van Kolonisatie zit deel 1 van de sf-reeks Prima Spatia, beide geschreven door Denis-Pierre Filippi.
 • Arsène Lupin, Gentleman Inbreker deel 1-2-3 (collector pack) met sleeve (mei). Het eerste verhaal De Holle Naald en het daaropvolgende tweeluik Tegen Sherlock Holmes nu in een pakket.
 • De Avonturen van Professor Baltimont deel 1-2-3 (collector pack, softcover) met sleeve (juni)
 • Celestine en de Paarden (vakantiepakket met twee wisselende delen) (juni). Dark Dragon Books stelt verschillende pakketten samen met telkens twee albums van Celestine en de Paarden. Het tweede album is telkens tegen halve prijs.
 • Duizend-en-Een-Nacht deel 1-2 (collector pack) met sleeve (juni)
 • De Schrik van de Zeven Zeeën deel 1-2 (voordeelpakket) (juni)

Artboeken

Dark Dragon Books treedt andermaal op als distributeur van diverse artboeken. In mei brengt het onderstaande titels uit van het Franse Caurette.

 • Art.Box deel 1: Daniela Uhlig opent deze nieuwe artbookcollectie. 80 pagina's in hardcover.
 • AWL: Ashley Wood Library: Investigation deel 4: Nieuwe verzameling tekeningen van Ashley Wood met werk uit de laatste vijftien jaar. 84 pagina's in hardcover.
 • Figured Out: 220 pagina's tellend artbook van Rembert Montold. "Een gezicht in een raam, een vrouw in een trein, de laatste flamingo in de schemering. Dit alles en nog veel meer is te ontdekken in deze schetsbundel van Rembert Montald. Rembert heeft veel van de wereld gezien en op papier gezet en reist in België, Kroatië, de Verenigde Staten en steeds verder. Als je wilt, laat hij je graag zien wat hij allemaal over tekenen te weten is gekomen, terwijl hij reisde."