Terug naar overzicht

Stripjournalist Geert De Weyer opent eigen galerij

10 juni 2021 Divers

Morgen, vrijdag 11 juni, opent Geert De Weyer (stripjournalist voor De Morgen, schrijver van het boek België Gestript en heel wat andere publicaties) zijn eigen galerij in Antwerpen, pal in het centrum van de stad, in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Daar trekt hij de schotjes tussen strip, illustratie, animatie weg en focust hij op het brede artistieke veld voor opeenvolgende verkoopexpo's.

Om de acht à negen weken volgt er een nieuwe expo van een tekenaar wiens werken soms speciaal voor de galerij zijn gemaakt. Sebastiaan Van Doninck bijt de spits af. Hij is illustrator van prentenboeken, waarvoor hij in 2020 de Boekenpauw won voor het boek De Fantastische Vliegwedstrijd. Staaltjes van zijn illustratie- en stripwerk publiceerde hij ooit in de albums Hic Sunt Leones (2004 en 2007) van uitgeverij Bries. Door een vreselijk ongeluk raakte Sebastiaans gezicht zwaar toegetakeld. Na het chirurgische oplapwerk en tijdens zijn revalidatieproces zette hij zijn illustratiewerk on hold en koos resoluut voor een artistieke uitlaatklep waarvan de resultaten in de geert de weyer gallery te zien zijn. De expo A cosmonaut, hiding under the sink is daarom vooral samengesteld uit portretten.

Zie ook: Expo A cosmonaut, hiding under the sink (Sebastiaan Van Doninck)

Behalve auteursexpo's is er jaarlijks ook ruimte voor een groep- en/of themaexpo, terwijl een beloftevolle debutant één keer per jaar zijn of haar kans krijgt.

geert de weyer gallery kan je bezoeken in de Blauwmoezelstraat 2, 2000 Antwerpen. Er is ook al een voorlopige website: geertdeweyergallery.be.

Terug naar overzicht