Terug naar overzicht

Federico Nardo (44) overleden

9 juni 2021 Overlijdens

De Italiaanse tekenaar Federico Nardo is overleden. Dat liet ReNoir Comics weten, een van de uitgeverijen waarvoor hij werkte. Hij werd amper 44 jaar. Ook in het Nederlands zijn strips van hem verschenen, vooral in de laatste jaren.

Zo nam hij deel aan de reeks De Grote Zeeslagen van de Belg Jean-Yves Delitte door deel 4 (2018) te tekenen over de zeeslag van Lepanto. In 2016 bundelde Glénat zijn tweeluik Jonge Wolven in een integrale editie nadat beide delen in 2015 in het Frans waren verschenen. Dat mooi getekende verhaal tekende hij op scenario van Pierre Makyo naar de roman van Michel Folco. Nardo werkte al eerder met Makyo samen voor het onvertaalde tweeluik Le Vent des Khazars (2012-2013) naar de roman van Marek Halter. Ook voor de collectie Explora van Glénat werd hij gevraagd om een historische strip te tekenen, en wel over ontdekkingsreiziger James Cook. Het door Laurent-Frédéric Bollée geschreven eerste deel verscheen in vertaling bij Dark Dragon Books. Deze uitgeverij vertaalde in 2019 al de prima vertelde thriller Macau in een integrale editie nadat Glénat het als tweeluik had uitgegeven. Het scenario werd geschreven dor Willy Duraffourg en Philippe Thirault.

Voor de Italiaanse en Franse markt tekende hij meerdere albums van Monster Allergy, een komische Disney-strip die door Alessandro Barbucci en Barbara Canepa werd uitgedokterd. Angel's Friends, deel 2 van Lys, geïllustreerde boeken van de reeks Tea Sisters, Creepy Past en diverse bijdragen aan de comicreeks Young Doctor Strange voor de Italiaans poot van Marvel behoren ook tot zijn staat van dienst. Bij ReNoir Comics publiceerde hij het komische fantasyverhaal Nando & Caruso, Dragon Hunters dat hij ook zelf schreef.

Hij is vooral gekend als een begaafd tekenaar met enige souplesse en zwierigheid, in de omgang met collega's een bescheiden man.

Terug naar overzicht