Sneak peek Daedalus kwartaal 3 2023

5 mei 2023 Vooruitblikken

De strips van Daedalus voor kwartaal 3 kunnen we later aan je voorstellen. De uitgeverij schoof alvast vier uiteenlopende titels naar voren als sneak peek.

Ogon 1 (juli)

De fantasyreeksen Elfen, Dwergen, Orks & Goblins en Magiërs spelen zich alle af in de landen van Arran. Het succes houdt aan en de Franse uitgeverij Soleil achtte de tijd rijp voor een uitbreiding met nieuwe conceptreeksen met andere figuren en andere decors: de landen van Ogon in een Afrikaanse setting ten oosten van Arran. De eerste cyclus staat los van al wat zich in Arran afspeelt en zal uit vier complete verhalen bestaan. Daarnaast komt er ook nog een derde wereld in een Aziatische omgeving. En daarbovenop volgt er nog een cross-over van De Oorlogen van Arran, dit alles in de grotere werekld van Aquilon. Daarover kan je hier allemaal meer over lezen, maar eerst is er de lancering van Ogon.

Zul Kassai, het eerste album van Ogon is getekend door Kyko Duarte, die al meerdere albums van Arran-reeksen heeft getekend. Conceptdirecteur Jean-Luc Istin schreef het album. In het Frans is deel 2 ook al verschenen, eveneens op scenario van Istin en getekend door Alex Sierra. Deel 3 komt uit in juni en is het werk van Bertrand Benoit en Olivier Peru. De vertakling van deel 1 mag je verwachten in juli (hardcover, 64 pagina's, 21,95 euro) en september (softcover, 10,95 euro).

 

De Katten van Morgen (augustus)

In Montmartre wonen twee buitengewone katten. Bastet, de vertelster, wil leren communiceren met mens en dier. Pythagoras, een proefdier, kan verbinding maken met het internet dankzij een USB-aansluiting in zijn schedel. Die twee ontmoeten elkaar en stellen vast dat de mensenwereld op instorten staat. De katten zullen de mensheid moeten redden... en zorgen dat de angstwekkende Cambyses met zijn ratten de wereld niet verovert. Wie grijpt de macht en vrijwaart de kennis van de mens: de katten of de ratten?

Eerste deel van de literaire verstripping van de Katten-trilogie van Bernard Werber door Naïs Quinn en PoG. Verschijnt als een hardcover van 144 pagina's (29,95 euro).

Hoka Hey! 1 (september)

"Georges is een jonge Lakota. Hij wordt opgevoed door de dominee die aan het hoofd staat van zijn reservaat. De jongen is beetje bij beetje zijn roots kwijtgeraakt en droomt van een toekomst als dokter. Hij kruist het pad van Little Knife, een kille indiaan die op zoek is naar de moordenaar van zijn moeder. Samen met twee gezellen zet hij Georges’ leven op zijn kop en neemt hem mee op zijn tocht."

In het Frans verschenen als een lijvig one-shot van Neyef, Daedalus brengt deze western uit als een tweeluik waarvan deel 1 (120 pagina's, hardcover, 29,95 euro) in september verschijnt.

Saint Seiya - De Ridders van de Zodiak 1 (september)

"Sinds het begin der tijden bekampen de goden van de Olympos elkaar om de controle over de aarde. Tegenover hen staat de godin Athena, met haar Ridders aan haar zijde! Wanneer er een nieuwe vijand opduikt, is de toekomst van de Ridders zelf in gevaar. Slaagt Ikki, de bronzen Ridder van de Feniks, erin de draden van het lot te ontwarren?"

De Franse manga-uitgeverij Kana lanceerde een paar jaar geleden een classics-collectie met gloednieuwe verhalen van mangaklassiekers door Europese stripmakers met respect voor het Japanse voorbeeld. Het one-shot Goldorak door Alexis Sentenac, Denis Bajram, Brice Cossu en Xavier Dorison was een waar succes met herdruk na herdruk en ook het drieluik Capitaine Albator door Jérôme Alquié genoot veel Franse aandacht. Daedalus laat echter zijn keuze vallen op een reboot van Saint Seiya, een sf-reeks die oorspronkelijk tussen 1986 en 1990 liep. In april 2023 kwam er een live action film uit op Netflix waarop al de animereeks is te bekijken en een aardig publiek wist te winnen.

De meer Europees opgezette versie Saint Seiya - De Ridders van de Zodiak: Time Odyssey, naar het werk van Masami Kurumada, is een vijfluik van Jérôme Alquié en Arnaud Dollen.