De Adelaars van Rome 6 in oktober 2023

2 mei 2023 Vooruitblikken

Enrico Marini had nieuws over het vervolg van De Adelaars van Rome. Hij is klaar met het inkten van deel 6 dat in oktober 2023 wordt verwacht bij Dargaud. Hieronder citeren we wat hij hierover te zeggen had:

"De 79 geïnkte pagina's zijn klaar. Ik had oorspronkelijk 82 pagina's gepland, maar heb uiteindelijk besloten drie pagina's met orgieën te schrappen om er een serieuzer album van te maken. En om al te antwoorden aan sommigen: nee, ze komen niet in een speciale editie, bende onverlaten! Ik begin de komende dagen met inkleuren, zodra ik klaar ben met het letteren (het stadium waar ik het minst enthousiast over ben)."

Volgens oudere informatie is deel 6 de start van een drieluik. Deel 5 dateert van 2016.

Daarnaast heeft hij ook al gewerkt aan een scenario voor een one-shot van De Schorpioen dat los zal staan van de huidige albums van nieuwe tekenaar Luigi Critone en Stephen Desberg. Dat one-shot wil hij zelf schrijven en tekenen. In ons interview met Marini liet hij wel verstaan dat Critone eerst nog wat meer albums moet getekend hebben voordat Marini met zijn achttiende-eeuwse held terugkeert.