Rihanna als Smurfin in volgende film De Smurfen

28 april 2023 Verfilmingen

Paramount Pictures bereidt in samenwerking met Nickelodeon Movies en de Belgische firma's IMPS en LAFIG Belgium een nieuwe film met live action en 3D-animatie van De Smurfen voor. De film met musicalallures wordt op 14 februari 2025 gereleased en heeft de voorlopige titel The Smurfs Movie. Zangeres Rihanna is alvast naar voren geschoven als een van de stemmenacteurs. "Ik probeerde de rol van Grote Smurf te krijgen, maar dat lukte niet", liet ze gisteren weten in Las Vegas waar het jaarlijkse CinemaCon plaatsvindt. Rihanna zal de stem van Smurfin inspreken. Rihanna zal bovendien enkele nieuwe songs voor de film schrijven en opnemen. Ze fungeert ook als een producer van de film.

Rihanna speelde al eens mee in een film naar een strip. Ze was namelijk te zien en te horen in een scène van de Ravian-prent Valerian and the City of a Thousand Planets. Ze sprak ook al een stem in voor de animatiefilm Home en speelde mee in de films Battleship, Ocean's 8 en Guava Island.

Een thema van de Smurfen-film focust op de identiteitsvraag "Wat is een Smurf?" Pam Brody schrijft het scenario, Chris Miller is de regisseur. Hij blikte al onder meer De Lego Film, 21 Jump Street, Het Regent gehaktballen, Shrek The Third en Puss in Boots in. Hij heeft een lang verleden als tekenfilmmaker bij DreamWorks. Als (executieve) producer was hij betrokken bij films als Spider-Man: Into the Spider-Verse (waarvan twee sequels worden klaargestoomd), Cocaine Bear en Solo: A Star Wars Story.

Bron: Variety.com