Terug naar overzicht

Silvester in juni

8 mei 2021 Vooruitblik

Onze rubriek Te verschijnen is aangevuld met de albums van Silvester in mei (extra albums na dit overzicht) en juni. De eerstvolgende albums komen eind volgende week al uit en zijn voorgesteld geweest op onze vorige versie van de website. Je vindt ze nu ook terug in Te verschijnen. De andere aankondigingen voor eind mei zijn door Silvester wat herschikt. De collector's editions van De Lemen Troon, Uur U deel 17 en 18 (een tweeluik) en Merlijn deel 11 schuiven door naar eind juni en eind mei komt Vleugels van Hoop deel 1 (van het nieuwe tweeluik van tekenaar Thomas Du Caju) al uit. Over Vleugels van Hoop kan je hier meer lezen. Ook nieuw eind mei zijn de delen 3 en 4 van de avonturenreeks Allan Mac Bride in hardcover. De softcovers verschijnen later.

Goed, nu we dit achter de rug hebben, kunnen we de te verwachten albums van juni aan je voorstellen met aansluitend de eerder aangekondigde en dus uitgestelde albums. In juni verschijnen ook nog herdrukken van De Havik deel 7, 8, 9 en 10 in softcover.

Merlu 2

Eind juni verschijnt de voortreffelijk gestarte trilogie Merlu door de tekenaar van Betsy en de scenarist van Jacques Gipar (die Silvester zal voortzetten). Merlu speelt zich af tijdens de bezetting van Frankrijk door Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoofdrolspeler Georges is een jonge vrachtwagenchauffeur die zich noodgedwongen waagt aan vervoer over de demarcatielijn en dat interesseert nogal wat mensen, bijvoorbeeld het verzet. Maar tot hoever kan je gaan om de Duitsers te blijven omzeilen?

Deel 2 maakt een sprongetje naar december 1941. Pearl Harbor is net door Japan gebombardeerd en de Verenigde Staten vinden dat niet leuk. Er is nu werkelijk sprake van een wereldoorlog. Intussen is Georges al enkele maanden vermist. Zijn vriendin gelooft niet dat hij door het Duitse leger is vermoord. Dat belette haar niet om te trouwen met Jean-Claude, een actieve sympathisant van de bezetter, zodat haar vader wordt verlost van kopzorgen. Het transport moet doorgaan en het vrachtwagenbedrijf van Georges en zijn kompaan blijft daardoor het hoofd boven water houden. Maar elders roert een zekere Merlu zich...

Merlu 2 luxe

Merlu deel 2 verschijnt ook als collector's edition met een andere cover, linnen rug, 16 extra pagina's schetsen en illustraties en een door tekenaar Jérôme Phalippou gesigneerde ex libris. Oplage: slechts 100 exemplaren.

De Drenkelingen van de Metropolitain 1-2

In 2019 overleed de Franse scenarist Patrice Ordas, bekend van voornamelijk Ambulance13. Het door Nathalie Berr getekende tweeluik De Drenkelingen van de Metropolitain wordt nu ook aan Nederlandstaligen aangereikt. Beide delen verschijnen tegelijk en zullen ook als voordeelpakket te koop zijn.

"Parijs, januari 1910. Het water van de Seine dreigt de kades, straten en galerijen van de metropool te overstromen. De burgers van Parijs laten zich niet kisten en zetten hun dagelijkse activiteiten voort. Op de Place Vendôme polijst Louise juwelen die besteld werden door de rijken en machtigen der aarde. Zodra de avond valt komt Montmartre tot leven. Valentin, leerling-juwelier op de Plaçe Vendôme, wordt achtervolgd door een bende 'Apaches', anarchisten die de bourgeois beroven. Hun leider, Le Fennec, aast op de sieraden in de kluis van het atelier waar de jongeman werkt. Maar Le Fennec weet niet dat hij in de gaten wordt gehouden door de beroemde Tigre Brigade van Commissaris Sébille..."

Het Verval 1

Gung Ho is niet de enige post-apocalyptische reeks die in juni verschijnt. Die maand start Het Verval, een reeks van de Zwitserse stripmaker Jared Muralt die zeer goed onthaald werd in Frankrijk en inmiddels twee albums telt.

"Nadat hij net zijn vrouw heeft verloren moet Liam, vader van twee kinderen, toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Terwijl het land op instorten staat wordt hij geconfronteerd met onverwachte gevaren en moet hij er alles aan doen om zijn dierbaren te beschermen. In deze internationaal geprezen serie vertelt Jared Muralt niet alleen het verhaal van één gezin dat worstelt om te overleven, maar werpt hij ook een kritische blik op de mensheid en de drijfveren die tot deze apocalyps hebben geleid."

Zeven 21

Volgende week staat deel 20 van de conceptreeks Zeven op het programma. Eind juni zien we deel 21 tegemoet. Daarmee wordt de reeks afgerond. Elk album is een compleet verhaal door telkens andere auteurs en telkens met zeven andere hoofdrolspelers. Deel 21 brengt zeven "makabeeën" bij elkaar.

"Londen, 1909. In het grootste geheim besluiten de Britse premier en de Lord of the Sea van de Britse Navy een techniek geërfd van V. Frankenstein uit te proberen. Ze willen de doden reanimeren. Hun doel is om Polen te veroveren en onder de neus van keizer Wilhelm II weg te grissen. Als kandidaten voor de reanimatie stellen ze een team van zeven onlangs overleden poolreizigers samen. Dat zorgt voor enkele problemen: de gevolgen van het eerste leven van een overledene kan roet in het eten gooien voor diens tweede leven en sommige proefpersonen hebben er niet om gevraagd om terug tot leven gewekt te worden…

Conquests 4

Deel 4 van de sf-reeks Conquests verschijnt volgende week al in hardcover. In juni volgt de softcover.

"De Amerikaanse ruimtearmada gelooft dat Uranië, een schijnbaar verlaten planeet, hen vrede en welvaart zal schenken. Uranië is bewoonbaar, ook al lijkt al het intelligente leven al lang geleden verdwenen te zijn. Verspreid over de grote woestijn zijn duidelijke tekenen van een eerdere beschaving te vinden. Tijdens een expeditie ontdekken twee cyborgs van de ruimtemariniers enkele steden die de uitzonderlijke technologische vooruitgang van hun inwoners aantonen. Het meest verbazingwekkende is het uiterlijk van de eerste bewoners van Uranië. Dat vertoont veel gelijkenissen met het uiterlijk van de mensaap. Bij een archeologische opgraving maakt een wetenschapper per ongeluk de oorzaak van de ondergang van de Uraniërs wakker: Akarus. Het gevecht barst los: Mecha-Gorillas tegen Ruimtemariniers. Niemand weet wie er zal winnen."

De Legendariërs 14

Vervolg van de derde cyclus in de fantasyreeks.

"De Legendariërs zijn van streek door de dood van Jadina, bovendien moeten ze nog een andere klap verwerken: Tenebris verlaat de Legendariërs om koningin Adeyrid op te volgen op de troon van Orchidia. Betekent dit het einde van de Legendariërs? Razz, Gruizel en Shimy denken dat er een verklaring is voor alle mysterieuze gebeurtenissen en trekken op onderzoek uit. Het spoor leidt naar een man die verantwoordelijk is voor al hun ellende…"

De Legendariërs - Het Begin 3

Derde deel van de vijfdelige prequelcyclus.

"Op heel jonge leeftijd ontmoet Gruizelklauw de mysterieuze Samaël. De twee jongens worden al snel de dikste vrienden. Samaël lijkt wel een grote broer en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van onze toekomstige Legendariër. Maar Samaël, die genoemd is naar de gevallen engel, Lucifer, is misschien kwaadaardiger dan op het eerste gezicht lijkt…"

Er Was Eens... Het Leven 4

Met de vertaling van dit vierde album is Silvester weer mee met de Franstalige reeks.

"Maestro en zijn vrienden moeten het opnemen tegen virussen en bacteriën om het lichaam gezond te houden. Ons menselijk lichaam bevat meer dan 650 spieren. Samen met Pieter en zijn vrienden ontdek je hoe al die spieren werken en leer je hoe je spiermassa en vetmassa, die essentieel zijn voor een goede gezondheid, verzorgt."

De Lemen Troon - collector's editions

Silvester biedt een exclusieve reeks collector's editions aan van De Lemen Troon, de middeleeuwse reeks van Theo Caneschi (MurenaDe Verschrikkelijke Paus) op scenario van France Richemond (De Roos & het Kruis) en Nicolas Jarry(ElfenDwergen en heel wat andere fantasyreeksen). Deel 7 van de geschiedenisreeks over de Honderdjarige Oorlog is het huidig project van tekenaar Theo.

Voor de luxereeks komt elk deel uit in een oplage van 100 exemplaren met linnen rug, gesigneerde ex libris en een schetsdossier met tekeningen uit de archieven van Theo, aangevuld met door Richemond geschreven weetjes en achtergrondinformatie over het ontstaan en de evolutie van de reeks. Deze albums kosten 49,95 euro per stuk, maar ze zijn enkel als set te koop, dus niet los verkrijgbaar. De inhoud is in kleur en is herzien, de inkleuring van deel 1 en 2 is opnieuw gedaan om beter aan te sluiten met de latere albums. 

Wie hiervoor intekent, betaalt in schijven. Vooreerst 149,85 euro voor de delen 1 en 2 die in juni verschijnen en ook al voor deel 7 dat in het najaar van 2022 zal verschijnen. Deel 3 en 4 komen uit in het najaar van 2021 en daar betaal je tegen dan de volgende schijf van 99 euro voor. Diezelfde schijf betaal je ook voor de delen 5 en 6 die in het voorjaar van 2022 zullen verschijnen. Voor deel 7 in het najaar van 2022 zal je dus niet meer moeten betalen, want die heb je als intekenaar al gekocht. Bij dat deel krijgt elke koper een extra, exclusieve ex libris.

Er is ook een tweede optie. Wie zich hiervoor intekent en meteen de hele reeks betaalt, krijgt op dezelfde tijdstippen als hierboven alle collector's editions en de extra ex libris bij deel 7. Maar bij dat zevende album wordt ook een gratis gelimiteerde verzamelbox meegeleverd. Daarvoor moet je tegen mei en bij voorintekening aan bijvoorbeeld je stripwinkelier het volledige bedrag van 350 euro neertellen.

Merlijn 11

Meer dan tien jaar na de tiendelige reeks Merlijn hernemen Éric Lambert en Jean-Luc Istin hun fantasyreeks, die zich inmiddels uitbreidde met de cyclussen De Profeet en Queeste naar het Zwaard. De nieuwe cyclus De Initiatiespeelt zich af na de cyclus De Profeet en is tegelijk ook een vervolg van de tiendelige reeks Merlijn. In het Frans bestaan er al drie albums van. Christian Paty tekent het storyboard.

"Na vijf eeuwen overheersing over Groot-Brittannië, geeft het Romeinse Rijk het eiland op, dat bedreigd wordt door bloederige invasies van de Saksen, de Picten en de Scots. De christelijke godsdienst kreeg de overhand op de druïdische traditie en die van Avalon. Maar de godin Ahes is terug! Vleesgeworden in het lichaam van de jonge Morgane beleeft ze tegen haar zin de opkomst van Merlijns beschermeling: de jonge Arthur. Zal Excalibur van hem de koning der koningen maken? Dat zou te gemakkelijk zijn! Arthur moet ze op een andere manier overtuigen, door de onbeslisten te overhalen, door zijn hart open te stellen, door gerechtigheid te plegen en de gemeenschappelijke vijanden te verslaan!"

Uur U 17-18

Deel 17 en 18 vormen een tweeluik en zijn samen te koop tegen 34,95 euro in plaats van 39,90 euro of elk afzonderlijk tegen 19,95 euro per hardcover. Tekenaar Denys nam ook deel aan conceptreeksen als Casus en Zeven. Hij is tevens de tekenaar van de horrorreeksen Halloween en In de Nachten de politiereeks Precinct 77.

"Wat zou er zijn gebeurd als Oppenheimer, de vader van de Amerikaanse atoombom, ontsnapt zou zijn uit Los Alamos en Jack Kerouac had ontmoet? Dit is het eerste deel van een kleurrijk tweeluik met Dionysische inslag. Juni 1945, Duitsland geeft zich over, maar de oorlog gaat verder in de Stille Oceaan. In Los Alamos proberen wetenschappers de eerste atoombom te maken. Robert Oppenheimer, de ontwerper van Gadget, wil niet langer aan het project meewerken en vlucht uit het ultrageheime onderzoekscentrumcentrum. Dan kruist hij het pad van Jack Kerouac... Ze gaan samen op roadtrip terwijl de politie hen op de hielen zit. Zullen ze dit gevaarlijk avontuur overleven?"

Gung Ho 5

Tot slot hernemen we hier nog even onze eerdere aankondiging over het laatste deel van Gung Ho. Eind juni sluit Witte Dood de post-apocalyptische stripreeks af. Het kostte het Duitse duo Thomas Von Kummant en Benjamin Von Eckartsberg meer dan acht jaar om de vijfdelige reeks te maken. Behalve de gewone hardcover van 104 pagina's (24,95 euro) komt het album ook weer uit als limited edition (112 pagina's, 39,95 euro) waarmee de verzamelbox gevuld kan worden. Opgepast, bij slechts één exemplaar van deze duurdere uitgave zit een originele tekening van Thomas Von Kummant verstopt. Veel geluk. Alle andere kopers krijgen een andere covertekening, een extra dossier, een opbergmap voor de eerdere prenten en een door beide auteurs gesigneerde ex libris.

De inhoud: "Fort Apache verkeert in grote moeilijkheden. De spanning is ten top gestegen. De pubers zijn woest en hebben zich tegen de leiders van de kolonie gekeerd. Ondertussen zijn Zack, Archer en Yuki gevangengenomen door de bannelingen. En de rippers komen steeds dichterbij. Niets lijkt de mensen in de kolonie te kunnen redden. Hoe moeten ze hier nu nog levend uit komen...?"

Terug naar overzicht