Terug naar overzicht

Raoul Cauvin heeft nog enkele maanden te leven

9 mei 2021 Algemeen

Raoul Cauvin deelde op 8 mei een verschrikkelijk verdict: hij heeft nog enkele maanden te leven. Een ongeneeslijke kanker is de boosdoener. De 82-jarige successcenarist van onder meer De Blauwbloezen, Cédric, Agent 212 en vele andere reeksen die bij Dupuis verschenen, kondigde het als volgt aan:

"Aan elk van jullie wens ik een goed weekend. Dit gezegd zijnde weet ik niet hoe ik jullie dit moet zeggen... Laten we het er gewoon op houden dat ik me voorbereid om binnenkort de grootouders van Greg en Leslie (zijn kleinkinderen, nvdr) te vervoegen. De oncoloog is formeel. Nog enkele maanden te leven voor ik naar hierboven ga, naar allen die me zijn voorgegaan. Het moest ook mij op een dag overkomen. In tegenstelling tot sommigen wou ik niet plotseling vertrekken, bij verrassing... Ik geef er de voorkeur aan om een beetje tijd te nemen om jullie in te lichten. Dat is nu achter de rug... Ik hoop dat ik er goed mee wegkom.
Met vriendelijke groeten, en zolang ik het jullie nog kan zeggen... tot later."

Vandaag voegde hij er nog aan toe dat hij nog één of twee maanden heeft om wat van het leven te genieten. Misschien meer, misschien minder, zoals de oncoloog hem zei. Hij roept ook op om nu nog te doen alsof er niets aan de hand is en pas na zijn heengaan verdrietig te zijn.

Lees ook: 

Spirou start voorpublicatie Cauvins laatste De Blauwbloezen. Willy Lambil tekent al volgende album.

Raoul Cauvin-plein in geboorteplaats Antoing.

Raoul Cauvin te midden heel wat creaties.

Terug naar overzicht