Terug naar overzicht

Raoul Cauvin-plein in geboorteplaats Antoing

4 mei 2021 Awards en prijzen

Op vrijdag 30 april wijdde de 82-jarige Raoul Cauvin een plein in zijn geboorteplaats Antoing in dat voortaan zijn naam draagt. Op hetzelfde plein werden in 2013 al vijf fresco's op een ook al naar hem vernoemd rondpunt bevestigd met De Blauwbloezen, Agent 212, Vrouwen in 't Wit, G. Raf Zerk en Cédric.

Intussen heeft Cauvin zijn schrijfproductie teruggeschroefd. Van bovengenoemde reeksen gaat hij alleen door met Cédric. De komische reeks Vrouwen in 't Wit is op vraag van uitgeverij Dupuis gestopt, wat ook voor G. Raf Zerk geldt. Van deze laatste moeten nog twee albums verschijnen. Van Agent 212 schrijft onder meer Daniel Kox al langer zelf de scenario's. En in het najaar verschijnt het laatste door Cauvin geschreven verhaal van De Blauwbloezen. Daarna gaat de reeks verder met andere scenaristen waarvan Kris de eerste is. Het staat nog niet vast dat Kris de vaste scenarist van de reeks wordt.

Cauvin was op de inhuldiging van 'zijn' plein uiteraard heel trots en ontroerd. Daarover zegt hij: 

 

"Ik had nooit gedacht dit op een dag mee te maken. Ik heb mijn hele leven gewerkt en hoewel sommigen het ongetwijfeld meer verdienen, heb ik alles gekregen! Bovendien heb ik het geluk dat ik het nu nog meemaak, terwijl Annie Cordy een tunnel naar haar vernoemd kreeg na haar dood. Ik hoef hiervoor zelfs niet te zingen! (...) Ik denk aan mijn ouders, ik had graag gehad dat ze dit zouden hebben gezien."

Bron: dhnet.be / art-mural.eu — foto's: © Dupuis en Art Mural

Terug naar overzicht