Terug naar overzicht

Vleugels van Hoop eind mei bij Silvester

7 mei 2021 Vooruitblik

Eind mei geeft Silvester in het Nederlands deel 1 van Vleugels van Hoop uit. Het tweeluik is een nieuwe historische strip van Thomas Du Caju (De Muizen van Leningrad, Little England, Betty & Dodge), deze keer op scenario van Wander Antunes (van de one-shots Big Bill Is Dood en Hard Times). Uiteraard is er weer aandacht voor vliegtuigen en speelt het zich opnieuw af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Frans versie verscheen onlangs bij Paquet.

Het album verschijnt als hardcover (19,95 euro) en eind juni als luxe (49,95 euro) met een andere covertekening, linnen rug, 16 extra pagina's met een schets- en artworkdossier en een door Thomas gesigneerde ex libris in een oplage van 100 exemplaren.

Dit is de inhoud: "1940. Hebben gevoelens wel een plaats middenin de Battle of Britain? Vic Stone, de Britse sterpiloot, gaat ten strijde om het Britse eiland tegen Duitse aanvallen te beschermen. Dag na dag riskeert hij samen met zijn kameraden zijn leven in de lucht. Elke missie kan de laatste zijn. De wanhoop van de jongeman wint geleidelijk terrein dankzij het steeds groter wordende gevaar. Zal de toevallige ontmoeting tussen Vic en de kleine Tom en diens aantrekkelijke moeder de toewijding van Vic aan de strijd versterken of net niet?"

Terug naar overzicht