Silvester in mei

24 april 2021 Vooruitblikken

Onlangs bracht Silvester heel wat nieuwe strips uit. Ook in mei is het een aardig lijstje. We beginnen het overzicht met een aanbod dat voor slechts honderd kopers is bestemd.

De Lemen Troon - collector's editions

Silvester biedt namelijk een exclusieve reeks collector's editions aan van De Lemen Troon, de middeleeuwse reeks van Theo Caneschi (Murena, De Verschrikkelijke Paus) op scenario van France Richemond (De Roos & het Kruis) en Nicolas Jarry (Elfen, Dwergen en heel wat andere fantasyreeksen). Deel 7 van de geschiedenisreeks over de Honderdjarige Oorlog is het huidig project van tekenaar Theo.

Voor de luxereeks komt elk deel uit in een oplage van 100 exemplaren met linnen rug, gesigneerde ex libris en een schetsdossier met tekeningen uit de archieven van Theo, aangevuld met door Richemond geschreven weetjes en achtergrondinformatie over het ontstaan en de evolutie van de reeks. Deze albums kosten 49,95 euro per stuk, maar ze zijn enkel als set te koop, dus niet los verkrijgbaar. De inhoud is in kleur en is herzien, de inkleuring van deel 1 en 2 is opnieuw gedaan om beter aan te sluiten met de latere albums. 

Wie hiervoor intekent, betaalt in schijven. Vooreerst 149,85 euro voor de delen 1 en 2 die in mei verschijnen en ook al voor deel 7 dat in het najaar van 2022 zal verschijnen. Deel 3 en 4 komen uit in het najaar van 2021 en daar betaal je tegen dan de volgende schijf van 99 euro voor. Diezelfde schijf betaal je ook voor de delen 5 en 6 die in het voorjaar van 2022 zullen verschijnen. Voor deel 7 in het najaar van 2022 zal je dus niet meer moeten betalen, want die heb je als intekenaar al gekocht. Bij dat deel krijgt elke koper een extra, exclusieve ex libris.

Er is ook een tweede optie. Wie zich hiervoor intekent en meteen de hele reeks betaalt, krijgt op dezelfde tijdstippen als hierboven alle collector's editions en de extra ex libris bij deel 7. Maar bij dat zevende album wordt ook een gratis gelimiteerde verzamelbox meegeleverd. Daarvoor moet je tegen mei en bij voorintekening aan bijvoorbeeld je stripwinkelier het volledige bedrag van 350 euro neertellen.

Atalante special

Met dit buitenreeksalbum wordt de twintigste verjaardag van de fantasyreeks Atalante gevierd. Eerste Traan is te lezen als een prequel op de reeks van Crisse die sinds deel 6 wordt getekend door Manu Grey. Deze special is echter getekend door Fred Besson, de inkleurder van de reeks die zelf ook aardig kan tekenen.

"Atalante en Pyros reizen naar Iolcos om zich bij Jason te voegen die het Gulden Vlies in handen wil krijgen. Onderweg maakt de tijd vreemde sprongen. Alleen Chronos, de God van de tijd en het lot, kan orde scheppen in het continuüm van de tijd. Maar de weg om bij hem te komen zit vol onvoorziene gebeurtenissen en gevaren, en brengt Atalante oog in oog met haar lot!"

Merlijn - De Initiatie 11

Meer dan tien jaar na de tiendelige reeks Merlijn hernemen Éric Lambert en Jean-Luc Istin hun fantasyreeks, die zich inmiddels uitbreidde met de cyclussen De Profeet en Queeste naar het Zwaard. De nieuwe cyclus De Initiatie speelt zich af na de cyclus De Profeet en is tegelijk ook een vervolg van de tiendelige reeks Merlijn. In het Frans bestaan er al drie albums van. Christian Paty tekent het storyboard.

"Na vijf eeuwen overheersing over Groot-Brittannië, geeft het Romeinse Rijk het eiland op, dat bedreigd wordt door bloederige invasies van de Saksen, de Picten en de Scots. De christelijke godsdienst kreeg de overhand op de druïdische traditie en die van Avalon. Maar de godin Ahes is terug! Vleesgeworden in het lichaam van de jonge Morgane beleeft ze tegen haar zin de opkomst van Merlijns beschermeling: de jonge Arthur. Zal Excalibur van hem de koning der koningen maken? Dat zou te gemakkelijk zijn! Arthur moet ze op een andere manier overtuigen, door de onbeslisten te overhalen, door zijn hart open te stellen, door gerechtigheid te plegen en de gemeenschappelijke vijanden te verslaan!"

Marshal Bass 6

De laatste keer dat we de zwarte marshal River Bass zagen, was in het Lucky Luke-avontuur Een Cowboy tussen het Katoen. De versie van Igor Kordey en Dark Macan is eveneens op het historische personage gebaseerd, maar verwacht geen geschiedkundig verantwoorde biografie. Hun aanpak is een rauwe western met fictieve verhalen.

"Het leven van Marshal Bass zou vast eenvoudiger zijn als hij zich enkel druk hoefde te maken over bandieten! Maar af en toe moet hij zich ook met zijn eigen familie bemoeien. Terwijl hij probeert zijn vrouw terug te vinden, die hem heeft verlaten voor de rijke veehouder Don Vega, merkt hij dat de brutale bende van Los Lobos hem is voorgegaan. Hun aanvoerder, Joaquin, de broer van Don Vega zelf, maakt zelfs een dochter van Bass het hof. Terwijl er een huwelijk in de lucht hangt dreigt er een genadeloze confrontatie tussen Bass en de schurken van Los Lobos."

De Orde van de Drakenridders 26

Een nieuw compleet verhaal in de fantasyreeks. Thibaud de Rochebrune is de tekenaar van Michelangelo: Het Banket der Verdoemden dat bij Dark Dragon Books verscheen.

"De draken veroorzaken chaos, waartegen alleen maagden immuun zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. Door een grondverschuiving in de woestijn is er nog slechts één overlevende bij de Orde van de Drakenridders van de Oriënt en de Orde van het Westen. Hun instructies: elkaar doden, want dat is er sinds de vreselijke oorlog van de Sarden van de wereld geworden. En ondertussen heeft de draak vrij spel..."

Hauteville House 17

Met de vertaling van dit album staat Silvester nog één album achter met de Franstalige reeks. Deel 17 is deel 2 van de vierde cyclus.

"Parijs 1867. Teruggetrokken in het kantoor van het spook van Parijs duikt Eglantine onder in zijn herinneringen die zijn toevertrouwd aan een dik dagboek. Ze ontdekt het Amerikaanse avontuur van het spook en zijn verbond met Lincoln, Zelda en Gavroche om Mpandé te bevrijden. Deze slaaf is de zoon van een Zoeloe-koning en de laatste overlevende van de schipbreuk van een slavenschip onder bevel van een zekere kapitein Morgane, alias Arthur Blake..."

Uur U 17-18

Deel 17 en 18 vormen een tweeluik en zijn samen te koop tegen 34,95 euro in plaats van 39,90 euro of elk afzonderlijk tegen 19,95 euro per hardcover. Tekenaar Denys nam ook deel aan conceptreeksen als Casus en Zeven. Hij is tevens de tekenaar van de horrorreeksen Halloween en In de Nacht en de politiereeks Precinct 77.

"Wat zou er zijn gebeurd als Oppenheimer, de vader van de Amerikaanse atoombom, ontsnapt zou zijn uit Los Alamos en Jack Kerouac had ontmoet? Dit is het eerste deel van een kleurrijk tweeluik met Dionysische inslag. Juni 1945, Duitsland geeft zich over, maar de oorlog gaat verder in de Stille Oceaan. In Los Alamos proberen wetenschappers de eerste atoombom te maken. Robert Oppenheimer, de ontwerper van Gadget, wil niet langer aan het project meewerken en vlucht uit het ultrageheime onderzoekscentrumcentrum. Dan kruist hij het pad van Jack Kerouac... Ze gaan samen op roadtrip terwijl de politie hen op de hielen zit. Zullen ze dit gevaarlijk avontuur overleven?"

Aéropostale - Legendarische Piloten 5

Een tweede album over de Franse piloot Jean Mermoz na deel 2 in deze reeks. Ook hij was werkzaam voor de Franse luchtvaartpostdienst en -maatschappij Aéropostale

"Op de avond voor kerstmis zit Mermoz met zijn vliegtuig vast op een godvergeten Braziliaans strand. Samen met zijn trouwe mecanicien Collenot maakt hij een kist champagne soldaat, die hij vervoerde in het vrachtruim. Met een flink stuk in de kraag begint hij zijn hele leven te vertellen, om voor eens en voorgoed feiten en fictie van elkaar te scheiden. Van zijn kindertijd, op de vlucht voor de oorlog, zijn soldatentijd bij de luchtmacht, tot zijn heldendaden als postvlieger, met avonturen van de Noord-Afrikaanse woestijn tot het Andesgebergte. Een verhaal dat ons de echte Mermoz leert kennen!"