Silvester in juli en augustus 2022

19 mei 2022 Vooruitblikken

Bij Silvester is een mooie zomer alvast verzekerd met deze titels die in juli en augustus te verwachten zijn. Details per album (prijs, uitvoering softcover en/of hardcover, aantal pagina's) vind je terug in de rubriek Te verschijnen. Silvester heeft ook al een pdf ter beschikking gesteld met dit aanbod.

Scurry 1-2 (augustus)

Start van een post-apocalyptische trilogie met dieren door Mac Smith. Van beide delen zal ook een voordeelpakket verkrijgbaar zijn met deel 1 (80 pagina's) en deel 2 (128 pagina's) tegen 49,95 euro in plaats van 54,90 euro. De albums verschijnen ook als dikkere collectors editions met andere cover, linnen rug, ex libris en schetsdossier tegen 49,95 euro per album. de oplage is 100 exemplaren.

"Liefhebbers van lieve muisjes en van de Aristokatten, deze trilogie is niets voor jullie! Dit verhaal gaat over gewelddadige muizen, katten en andere dieren in een post-apocalyptisch tijdperk!

Een groepje muizen vecht om een lange en harde winter te overleven. De mensen zijn verdwenen, de zon laat zich amper zien en een koude, donkere regen doordrenkt de hele wereld. Wanneer de voorraden slinken en enkele muizen ziek worden sluipt de wanhoop naderbij. De muizenkolonie staat op het punt om uit elkaar te vallen maar geruchten over een gestrande vrachtwagen vol voedsel geeft hen opnieuw hoop. De vrachtwagen ligt echter ver voorbij het woud, waar zelfs de katten niet durven heenreizen. De dapperste verkenners van de muizenkolonie, waaronder ook Wix, vertrekken op een gevaarlijke reis om de kolonie te redden, maar voorbij de tuintjes en hekjes van de wijk liggen veel ergere dingen dan zwerfkatten op de loer."

Allan Mac Bride 5 (juli en augustus)

"Archeoloog Allan Mac Bride bevindt zich in Angkor, de beroemde archeologische vindplaats in Cambodja. Maar hij wordt afgeleid en geïntrigeerd door vreemde ontmoetingen: met een sekte en met een bende bandieten, maar ook met beelden van Apsara-godinnen."

Allan Mac Bride 6 (juli en augustus)

"Deel 6 is een vervolg op het vorige deel en sluit dit avontuur af. Allan Mac Bride gaat verder met zijn werk aan de opgravingen van Angkor (Cambodja) en zoekt ondertussen naar een legendarisch magisch zwaard van een voormalige koning van Angkor. Maar er zijn nog twee groepen naar dat zwaard op zoek. En dan worden er moorden gepleegd..."

De Autoreportages van Margot: Modellen met Stijl (juli)

Dit is een eerste buitenreeksalbum van De Autoreportages van MargotOlivier Marin verzorgt nog steeds het scenario. Voor de tekeningen staat Frank Leclercq (BigglesSimon HaredyDossiers van de Tweede Wereldoorlog) hem bij.

In Modellen met Stijl gaan we terug naar het autosalon van Parijs in 1934. De autoproductie tussen de twee wereldoorlogen boomt en op het autosalon wordt de toekomstige Traction 22 gepresenteerd, maar het gaat constructeur Citroën niet voor de wind. Het nieuwe model krijgt te maken met talloze problemen. In de Quai de Javel (de vroegere weg en kade langs de Seine waar de Citroën-fabrieken tussen 1915 en 1974 gevestigd waren) is men op zoek naar een oplossing om het tij te keren. En wat als ze een modeshow organiseren om de wagen te promoten? En wat als de heel populaire Margot in een prototype zou rijden tijdens de show? Dit is in het kort de aanleiding tot een nieuw, historisch gesitueerd avontuur van Margot.

Voorlopig komt er geen nieuw deel in de hoofdreeks van De Autoreportages van Margot. Olivier Marin werkt namelijk eerstvolgend aan deel 2 van zijn eigen reeks Melany Road, een niet vertaalde thriller die in het Frans wordt uitgegeven door Original Watts. Daarna wacht nog een laatste deel van de trilogie. Pas daarna zal hij zich weer toeleggen op de hoofdreeks van Margot.

Conquests 8 (juli en augustus)

"In de toekomst bestaat de mensheid uit vijf kolonies. Hun armada’s met ruimteschepen zetten koers naar tien exoplaneten. Deze werelden worden bevolkt door intelligente levensvormen. Wie wil overleven heeft maar één keuze: veroveren.

Inquisiteur Evangelisti en zijn medekruisvaarders moeten halt houden op Neïta voor onderhoudswerken die wellicht een jaar zullen duren. Evangelisti had echter nooit verwacht dat hij zich daar zou moeten meten met God om het universum te redden. De kruisvaarders, die onderweg zijn naar Jerusalem, stoppen op Neïta, waar een kolonie mijnwerkers woont. Inquisiteur Evangelisti ontdekt dat Nazareth Prime een spookstad geworden is. Hij begint een onderzoek dat hem naar het hart van de mijnen leidt, waar hij een wezen ontmoet dat zichzelf Jahwe noemt. Vervolgens duiken de kolonisten plots op in een catatonische staat. Het mysterie van Neïta verdiept zich..."

Fang 1 (juli en september)

Nieuwe dierenstripreeks van Niko Henrichon (Pride of BaghdadNoachDeadpoolMeta-Baron) en Joe Kelly (Spider-ManDeadpool).

"Dit zijn de avonturen van een jonge vos en haar jacht op demonen. Een zoektocht naar verlossing in een uitgestrekt dierenrijk. In een wereld waar mensen en sprekende dieren samenleven gaat Fang de vos op jacht naar demonen. Ze spoort kwade geesten op in een fantastische wereld van Chinese folklore. Duels op leven en dood, de Heer der Duisternis, onbeschaamd vrijmoedig en een tikje poëtisch: dat en meer lees je in deze nieuwe reeks, een coming of age-verhaal vol kleurrijke personages."

I.S.S. Snipers 4 (jus en augustus)

"Een eeuw cryoslaap voor het vernietigen van een planeet vol klootzakken is moeilijk te slikken voor I.S.S. Snipers. Maar we ondergaan de straf als soldaten en vertrekken daarna op onze volgende missie: een andere planeet van de Snipers in het gareel brengen waarvan nog nooit iemand is teruggekeerd. Ik hou van zelfmoordmissies, maar hier heb ik de indruk dat we verstoppertje gaan spelen in een slachthuis en dat wij het vlees zijn..."

De Spectaculairen 2 (juli en augustus)

Eerder dit jaar verscheen deel 1 van deze amusante superheldenreeks met negentiende-eeuwse versies van Batman, Wolverine en Iron Man.

"Sarah Bernhardt is de koningin van de Parijse jetset en een levende theaterlegende. Maar er hangt een verontrustende schaduw boven haar hoofd... Ze heeft meerdere dreigbrieven ontvangen, en na een ’ongeluk’ bestaat er geen twijfel meer: iemand staat haar naar het leven... Ze legt haar lot in handen van haar trouwe vriend Pipolet en de onbeschrijfelijke Spectaculairen en reist samen met hen, vergezeld door haar loyale entourage, af naar Bretagne. De schurk volgt hen op de voet en de aanslagen gaan door. Het vrolijke gezelschap zal, uitgerust met Pipolets nieuwste snufjes, al zijn vindingrijkheid in de strijd moeten gooien om hem te ontmaskeren."

Dune, de Graphic Novel 2 (augustus)

"Tweede deel van een trilogie die de een adaptatie vormt van de roman van Frank Herbert uit 1965. In dit deel stranden de jonge Paul Atreides en zijn moeder, Vrouwe Jessica, in de diepe woestijn van Arrakis. Ze werden verraden door hun eigen lijfarts, Dr. Yueh, en vernietigd door hun grootste vijanden: de Harkonnen. Nu moeten Paul en Jessica de mysterieuze Fremen vinden of ze zullen sterven. Terwijl ze de goed bewaakte geheimen van de planeet langzaam ontrafelen zullen ze elk geconfronteerd worden met keuzes die hun lot en hun leven voor altijd zullen veranderen. 

Deze trouwe adaptatie door Brian Herbert, de zoon van Frank Herbert, en de New York Times-besteller auteur Kevin J. Anderson, schetst de evolutie van Paul van jongen tot mysterieuze Messias. Het grafische team, Raúl Allénen Patricia Martín, is ook weer van de partij en toont dat ze meesters zijn van het stripmedium terwijl ze hun versie van de iconische wereld van Dune verder ontwikkelen."

Dune, de Graphic Novel 2 (collectors edition) (augustus)

De gewone hardcover verschijnt met stofomslag en A3-kunstdruk. Bij de luxe hoort een andere cover, linnen rug, display en ex libris op 100 exemplaren.

Softcovers

Heel wat bovenvermelde albums verschijnen zowel als softcover als hardcover in juli en augustus. De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt deel 3 en 4 en Vleugels van Hoop deel 2 kwamen al langer geleden uit in hardcover. In de zomer verschijnen deze slotalbums ook als softcover.