Diedeldus in juli tot september 2022

20 mei 2022 Vooruitblikken

In kwartaal 3 heeft Diedeldus weer enkele toffe jeugdstrips in petto. Details over de uitvoering met verkoopprijzen vind je terug in de rubriek Te verschijnen waar ook een pdf is te downloaden.

FRNK 7 (augustus)

Deze heerlijke jeugdreeks verscheen tevoren in vertaling bij Dupuis. Het Daedalus-label Diedeldus pikte de reeks verder op. Scenarist Olivier Bocquet heeft er intussen een ander boeiend project bij. Hij mag namelijk een gloednieuwe cyclus van Soda schrijven voor tekenaar Bruno Gazzotti die zich afspeelt in de jaren 1980.

"Alles begint met een vliegtuig dat wordt gekaapt door kapers die even gevaarlijk als onhandig zijn... Op het moment dat ze boven de vulkaan van Haltegek vliegen, verdwijnt het toestel plots is een tijd-ruimtelijk gat en stort het neer in de prehistorie! De overlevenden bouwen een versterkt kamp om zich te beschermen tegen de talrijke roofdieren, onder de hardvochtige leiding van Krauss, die zichzelf tot baas heeft uitgeroepen. Op een dag besluit een koppel met een kind van vijf uit die hel te ontsnappen, ze verkiezen de vrijheid in de onherbergzame natuur boven een vals gevoel van veiligheid in een ware dictatuur... en dan begint hun avontuur!"

Enola Holmes 4 (september en oktober)

In de loop van dit jaar komt er een tweede film die is gebaseerd op de jeugdboekenreeks van Nancy Springer. Intussen is er dit vierde vertaalde deel van in totaal zes verschenen albums.

"Enola Holmes loopt een oude bekende tegen het lijf: Lady Cecily Alistair. Die laatste lijkt de wanhoop nabij en stopt Enola een roze waaier toe met een boodschap in geheimschrift erop. Cecily heeft haar hulp nodig! Enola besluit het mysterie tot de bodem uit te spitten en ontdekt dat Cecily is ontvoerd om tegen haar wil te worden uitgehuwelijkt. Al snel botst ze op een andere detective die zich ook met de zaak bezighoudt… haar broer Sherlock Holmes! Maar Enola is vastbesloten het zaakje in haar eentje op te lossen!"

Hexeleintje 3 (september en oktober)

"Nu iedereen eindelijk weet wie de wezens in standbeelden van glas veranderde, onderzoeken ze hoe de schuldige te werk is gegaan. Terwijl Willa het mysterie probeert te ontrafelen dat nog over de zaak hangt, gaat Hexeleintje op zoek naar haar afkomst en onderzoekt ze waarom zij als enige dat fabeldier kan zien. Ondanks de gebeurtenissen moeten de leerlingen ook zorgen voor wezens in nood. En ja hoor, plots duikt er een nieuwe zieke op die een duistere schaduw werpt op Lille de Voorde..."

Klaw 4 (september)

"Terug naar de oorsprong van de Dhizis, naar Azië! Een paar maanden na de gebeurtenissen in Chicago zijn Angelo en Lisa aangekomen in een voorstad van Shanghai. Daar doet onze held zijn uiterste best om zijn machtshonger te onderdrukken die hem aanzet om de Dhizi van de draak over te nemen van zijn vriendin. Maar hij weet nog niet dat de omgeving daar barst van nieuwe Dizhis… goed nieuws, of slecht nieuws? Dat zal hij snel ontdekken!"