Michaël Youn vertolkt Lucky Luke in nieuwe tv-reeks

6 mei 2021 Verfilmingen

De Franse filmstudio's Federation Entertainment en Un Pour Tous Productions werken momenteel aan een nieuwe tv-reeks van Lucky Luke, eentje met echte acteurs in plaats van een tekenfilmserie. In deze avontuurlijke, komische reeks vertolkt de Franse acteur, radio-dj, zanger/rapper, komiek, presentator en regisseur Michaël Youn de eenzame cowboy. Hij speelde enkel mee in Franstalige producties die vaak een commercieel succes werden, maar zelden op goedkeuring van recensenten konden rekenen. Youn treedt als medeschepper van de tv-reeks van Lucky Luke ook op als artistiek producer en regisseur. Er is alvast de belofte dat kleurrijke nevenpersonages als de Daltons, Rataplan, Calamity Jane, Pat Poker, Billy the Kid en anderen zullen opduiken.

Federation Entertainment heeft onder meer de tv-reeksen In Treatment, Red Light, Running Away, Amsterdam Vice en Marianne die het heeft mee geproduceerd in de catalogus. Pascal Breton, de CEO van de studio, startte zijn carrière als producer van de tekenfilmreeksen Babar en Kuifje. Youn is momenteel ook betrokken bij een andere op stapel staande stripverfilming: Rahan, naar de prehistorische stripreeks van André Chéret en Roger Lécureux. En zijn stripconnectie is groter. In 2006 speelde hij de titelrol in een geflopte verfilming van Iznogoedh naar de stripreeks van Jean Tabary en René Goscinny. In de Franse film Lucky Luke (2009), van James Huth met Jean Dujardin als Lucky Luke, speelde hij Billy the Kid. Zie foto's.

De producers mikken op een groot, hoogstwaarschijnlijk uitsluitend Franstalig publiek voor alle leeftijden, net zoals de Belgische stripreeks van Morris waarvoor Goscinny het gros van de scenario's heeft geschreven. Hoeveel afleveringen de tv-reeks zal tellen en vanaf wanneer die in roulatie komen, is nog niet meegedeeld.

Bron: Variety